ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Συμπαράσταση στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Συμπαραστεκόμαστε στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό που αντιδρούν στις καταχρηστικές καταγγελίες των κλαδικών συμβάσεών τους και στην επιβολή «εργασίας» σε καθεστώς γαλέρας. Οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς βρίσκονται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ενώ βιώνουν και την πλήρη αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Οι μνημονιακές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές που ισοπέδωσαν θεσμικές κατακτήσεις και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών επιδείνωσαν την κατάσταση σε ένα τομέα που ούτως ή άλλως υπέφερε από την εξόφθαλμη υποστήριξη προς διαπλεκόμενα μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ανασφάλιστη εργασία και  έλλειψη προστασίας από τους αρμόδιους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επίσης είναι μια απτή πραγματικότητα ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού δέχονται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγαθηρίων του κλάδου με αποτέλεσμα να απειλείται η επιβίωση τους. Είμαστε υπέρ της προώθησης ενός διαφορετικού θεσμικού πλαισίου που θα αποτρέπει τη δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων στον τουριστικό κλάδο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή των αντεργατικών εργασιακών νόμων, την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων  τους

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε υπέρ ενός άλλου τουριστικού μοντέλου, υπέρ μιας διαφορετικής ανάπτυξης του τουρισμού που δεν θα σκοτώνει το συγκριτικό του πλεονέκτημα και στην οποία οι εργαζόμενοι θα αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξής του».

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam