ΣΥΡΙΖΑ: Ιθάκη, ώρα μηδέν

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Θλιβερά γεγονότα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Ιθάκη με το νησί να κινδυνεύει να μείνει σχεδόν αποκλεισμένο λόγω της κατάργησης του δρομολογίου Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και της ριζικής περικοπής του δρομολογίου Ιθάκη-Πόρου-Κυλλήνη. Οι Θιακοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα μέσω …..Λεχαινών και να επιστρέφουν στην Ιθάκη μέσω…. Αγρινίου. Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στις οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες, στην κοινωνική ζωή είναι ανυπολόγιστες.

Στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων τα μικρά νησιά δεν αντιμετωπίζουν απλώς τα ανυπέρβλητα εμπόδια των αντιαναπτυξιακών και αντινησιωτικών πολιτικών των προηγούμενων χρόνων αλλά κυριολεκτικά απειλούνται με «εξαφάνιση» .

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη και του Δήμου Ιθάκης είναι τεράστιες. Το αρμόδιο υπουργείο δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους εφοπλιστές και να τους κάνει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα νησιά, ιδιαίτερα τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επί μακρόν παρακολουθεί άπραγη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χειροκροτεί μάλιστα, τις αποφάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προκαλούν ερήμωση στα νησιά μας και σπρώχνουν την κοινωνία ακόμα πιο βαθιά στην απελπισία.

Για μας ως ΣΥΡΙΖΑ προέχει όχι η ασύδοτη δράση της αγοράς αλλά οι ανάγκες της κοινωνίας και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Κατά συνέπεια η η μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Άρα, η επιλογή μας είναι τα μέσα αυτά, η χάραξη των δρομολογίων αλλά και η υλοποίησή τους να βρίσκονται υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο, έτσι ώστε ο στόχος να είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι η μεγιστοποίηση του κέρδους κάποιων ιδιωτικών εταιρειών.

Όλα αυτά όμως δεν μπορεί παρά να τα συντονίζει ένας δημόσιος-κοινωνικός φορέας μεταφορών που θα χαράζει τις συνδυασμένες δρομολογιακές γραμμές, που θα διαμορφώνει το πλαίσιο τιμολογιακής πολιτικής, που θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, που προφανώς πρέπει να είναι καθορισμένο και θεσμοθετημένο, σαφώς έχει θέση και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος όμως οφείλει να έχει γνώση του δεδομένου θεσμικού πλαισίου που θα σέβεται την κοινωνία, τους εργαζόμενους, αλλά και την υγιή επιχειρηματική δράση.

Ιδιαίτερη αξία επίσης έχουν οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αναγκαιότητα του μεταφορικού ισοδυνάμου, που χωρίς να αποτελεί πανάκεια αλλά ενταγμένο στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και υιοθέτησης μιας δημόσιας στρατηγικής αναπτυξιακού σχεδιασμού, θα βοηθούσε άμεσα δίνοντας ανάσα στα χειμαζόμενα νησιά μας.

Ως μέσα ανακούφισης για τους Θιακούς θεωρούμε τα εξής:

-την άμεση δρομολόγηση πλοίου από τον νέο ανάδοχο της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα μέχρι την ετοιμασία του Επτάνησος.

-την τροποποίηση της γραμμής Σάμη-Ιθάκη-Αστακός προς Κεφαλονιά και τη λειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΚΤΕΛ Κεφαλονιά-Ιθάκη, Αθήνα-Ιθάκη μέσω Αστακού.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

email