ΣΥΡΙΖΑ: «Προειλημμένη η απόφαση διάλυσης του ΤΕΙ»

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς οι επισημάνσεις μας αποδείχθηκαν σωστές και οι προειλημμένες αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης οδηγούν στη δραματική συρρίκνωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία ισοδυναμεί με την πλήρη αποδιοργάνωση του και την οριστική κατάργηση σε ένα υπό επεξεργασία σχέδιο Αθηνά 2.

Η Κεφαλονιά δεν αντιμετωπίζει μόνο τη μείωση των τμημάτων του ΤΕΙ από τέσσερα σε δύο αλλά και τον δραστικό περιορισμό των εισακτέων σπουδαστών με ποικίλες και οδυνηρές συνέπειες για την οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή του τόπου.

Το νησί μας δείχνει να είναι ο μεγάλος χαμένος της αποψίλωσης του ΤΕΙ αποδεικνύοντας τον καιροσκοπισμό και την ανυπαρξία οποιουδήποτε πολιτικού σχεδίου όσων τοπικών παραγόντων, ιδιαίτερα της δημοτικής αρχής, καθησύχαζαν τους πολίτες λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν τις πολιτικές διασυνδέσεις τους και απέτρεπαν φοιτητές και επαγγελματίες από το να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική των τριών κομμάτων του μνημονίου , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, πηγάζει από την τυφλή υπακοή τους στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου.

Μαζί με τους αγώνες για να αποτρέψουμε ή να μειώσουμε τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής, γνωρίζουμε ότι μόνο με τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό και τον τόπο.

email