Σκάλα: Eπιστολή παραίτησης από τον κ. Γαβριελάτο

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΗ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΗ

Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε, υπηρετώ στη θέση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας από συστάσεως του νέου Δήμου Κεφαλλονιάς. Την θέση αυτή, πιστεύω ότι προσπάθησα να αξιοποιήσω, προσφέροντας στα κοινά με όλες μου τις δυνάμεις, εκτιμώντας έτσι όλους εκείνους που με ανέδειξαν σ’αυτήν, αλλά»και όλους γενικά τους συμπολίτες μου που αξίζουν κάθε δυνατή προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητάς τους στον τόπο που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Εξ’ αρχής βέβαια, γνώριζα ότι γίνομαι Πρόεδρος σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές απαιτήσεις λόγω του τουριστικού χαρακτήρα της και σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγο» της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώμα μας.

Πάντα όμως, με προσπάθεια και πείσμα, πίστευα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και με την προϋπόθεση φυσικά, να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία του συμβουλίου με τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας και τις άλλες υπηρεσίες του Λήμου γενικότερα.

Στην πορεία του χρόνου που υπηρετώ, πολλές φορές αντιμετώπισα δύσκολες καταστάσεις που αφορούσαν έργα που δεν έγιναν και άλλα που έγιναν αυθαίρετα και χωρίς την προηγούμενη γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας.

Πρόσφατα παραδείγματα θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά, θα αρκεστώ όμως σε μερικά που όμως είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.

–   Το έργο της πεζοδρόμησης της κεντρικής λεωφόρου που η εξέλιξη του έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν που αφήνει και την πρώτη άσχημη εντύπωση.

–     Η αυθαίρετη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Αγροτικού Ιατρείου Σκάλας, σε χώρο πάρκινγκ παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των κατοίκων της.

Θα μπορούσα να αναφέροι πάρα πολλά παραδείγματα για μικρά έργα και παρεμβάσεις που ζητήσαμε και δεν έγιναν και περιπτώσεις που κινδυνεύουν ακόμη kuiανθρώπινες ζωές, όπως τυ χαντάκι στην είσοδο του οικισμού που είναι παγίδα για τα οχήματα, ζημιές στην παιδική χαρά, ο δρόμος στην παλιά Σκάλα που είναι γεμάτος λακκούβες κ.λ.π.

Επειδή δεν μπορώ πλέον να ακούω tuπαράπονα των συγχωριανών μου, που εντέλει έχουν δίκιο και κάπου θα πρέπει να το βρουν, εγώ όμως δεν έχω την σχετική δικαιοδοσία και αυτό μου έχει δημιουργήσει και προσωπικό πρόβλημα, δεδομένου ΚΑΙτου βάρους των 81 χρόνων που κουβαλάω, σας καταθέτω την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου και σας παρακαλώ να με απαλλάξετε από τuκαθήκοντα της θέσης του Προέδρου  της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας – μια θέση την οποία, πιστά υπηρέτησα και που με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος που πέρασα από αυτήν.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι η παραίτηση αυτή  είναι άσχετη με την μη εκλογή μου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων δέχομαι απόλυτα αφού εκφράζει και αποτελεί την βούληση των πολιτών.

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΗ

κάτοικος Ρατξακλί Σκάλας

email