Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ο Γ.Γερμενής

Ο Γ.Γερμενής

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Το Σάββατο απολογήθηκαν στις ειδικές αρμόδιες ανακρίτριες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ ο βουλευτής της Χ.Α. Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, όπως αναμένεται να πράξει την Κυριακή και ο συνάδελφός του, Στ. Μπούκουρας, ο οποίος συναίνεσε να μην απολογηθεί το Σάββατο, λόγω κόπωσης των δικαστών. Ο Γ. Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες, ενώ ο Π. Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον 5 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

email
Πηγή άρθρου: enet.gr