Στη Βουλή τα ονόματα πολιτικών από τις επίμαχες λίστες

Ελληνική βουλή

Ελληνική βουλή.

Να διαβιβαστούν στη Βουλή η κατάσταση με τα ονόματα πολιτικών που τυχόν περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ», ο κατάλογος με τα 36 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, καθώς και τα ονόματα πολιτικών και συγγενών τους, που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», έδωσε έντολή ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

Ο κ. Παντελής παρήγγειλε συγκεκριμένα προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.

Ειδικότερα, από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ θα επιλεγούν να σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται σε αυτήν, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο Κοινοβούλιο θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Παράλληλα, θα σταλούν στη Βουλή τα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Στην παραγγελία του προς τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ο κ. Παντελής τονίζει ότι η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον κ. Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, κ.λπ., επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

Πηγή άρθρου: voria.gr