Στη Βουλή το «Μνημόνιο 3» – Αρχίζει η μάχη για να ψηφιστεί

Η ακτινογραφία του τρίτου Μνημονίου

Η ακτινογραφία του τρίτου Μνημονίου.

Το ράβε-ξήλωνε μηνών τελείωσε.

Το Μνημόνιο 3 αργά το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή και την Τρίτη το πρωί στις 11 αναμένεται να δοθεί η πρώτη «μάχη» για την ψήφιση του, αφού τότε ξεκινά η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το σχέδιο Νόμου «Εγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» είναι ένα κείμενο 230 σελίδων.

Ολες οι διατάξεις του Μνημονίου 3 εισάγονται προς ψήφιση, όπως είναι γνωστό, σε ένα και μόνο άρθρο. (Για να το δείτε ολόκληρο πατήστε εδώ).

Το σχέδιο νόμου συνοδεύει η Αιτιολογική Εκθεση, ένα κείμενο 88 σελίδων που αναλύει και επεξηγεί τα μέτρα. (Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ).

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μέχρι το παρά πέντε της κατάθεσής του προσέθετε και αφαιρούσε ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο εξηγεί και την καθυστέρηση στην κατάθεση του που ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα από τις 19:00 όταν και τελικά κατατέθηκε. Η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr