Στην Κρήτη δεν τα είπε καλά ο κ.Φούχτελ

Ο κ.Φούχτελ στην Κρήτη

Ο κ.Φούχτελ στην Κρήτη

Πρόσκληση σε νέους Ελληνες να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να αποκτήσουν γνώσεις και να εργαστούν απηύθυνε από την Κρήτη ο επιτετραμμένος στην Ελλάδα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, στο περιθώριο συνάντησης εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

«Υπάρχουν άριστα δομημένες σχολές μαθητείας σε περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας έτοιμες να προσφέρουν στους Ελληνες τις γνώσεις και την εξειδίκευση που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια να βρουν εύκολα θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Φούχτελ, σύμφωνα με το Cretalive.

Η επίσκεψη του Φούχτελ στο Ηράκλειο, ο οποίος ήρθε για συνάντηση εργασίας μεταξύ φορέων της Κρήτης και της Γερμανίας, με θέμα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, ήταν επεισοδιακή.

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του χρέους» και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι η συνάντηση με την συμμετοχή του κ. Φούχτελ, μετατέθηκε λόγω των αντιδράσεων από το ΙΤΕ, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρει tovima.gr, μετέβησαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, και με πανό και συνθήματα εκδήλωσαν την αντίθεσή τους για την παρουσία του Γερμανού Αξιωματούχου στην Κρήτη και ακολούθως αποχώρησαν.

Εξάλλου, «Οι πολίτες κατά του χρέους», σε ανακοίνωσή τους για την επίσκεψη Φούχτελ, κάνουν λόγο «για απογοήτευση και διαμαρτυρία για την υποτελή στάση της Περιφέρειας Κρήτης, δήμων και επαγγελματικών φορέων έναντι του γερμανού τοποτηρητή της Μέρκελ, που επισκέπτεται εκ νέου το νησί μας».

Αντίθετος στο να συναντηθεί με τον γερμανό αξιωματούχο δήλωσε ο κ. Κριτσωτάκης. Μιλώντας στο ράδιο 9,84 του Ηρακλείου δήλωσε: «Αρνούμαι να παραστώ σε οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Φούχτελ». Πρόσθεσε ότι «θα αποτελούσε πράξη εθελοδουλίας η οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του, με αυτή του την ιδιότητα καθώς ο Γερμανός υφυπουργός αποκαλείται και αρμόδιος για θέματα Ελλάδας» και σημείωσε: «Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάπτυξη, όμως τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται με τη συμμετοχή των πολιτών».

Εξάλλου, ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σε δήλωση του χαρακτήρισε τον Χανς – Γιοακίμ Φούχτελ «ανεπιθύμητο στην Κρήτη».

email
Πηγή άρθρου: Cretalive.gr