Στην Τουρκία ανήκουν τα Ίμια, λέει o Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ

Ίμια

Ίμια

Αντιδράσεις προκαλεί η νέα ανάρτηση στο facebook του στέλεχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη και μέλους της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κόμματος. Μετά την πρόταση για χρήση της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά δικαστήρια, με νέα ανάρτησή του και με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων, υποστηρίζει ότι τα δύο ακατοίκητα νησιά πρέπει να ονομάζονται Καρντάκ (σσ με την τουρκική τους ονομασία), υπονοώντας ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει, τα Ίμια βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία, ενώ προτείνει να μοιράσουμε  το Αιγαίο με τους γείτονες, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ακόμη προτείνει να σταματήσουν οι αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών όταν παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και  να παραιτηθεί η Ελλάδα του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με αφορμή την επέτειο των “Ιμίων” (κατ εμέ “Καρντάκ”, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης “εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”, σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της…».

«Για να μην ξανασυμβεί μια κρίση όπως τότε με τα Ίμια/Καρντάκ, μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα ώστε να λυθούν οι διαφορές με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Τι απαντάει η ΝΔ

Για απαράδεκτες δηλώσεις κάνει λόγο η ΝΔ, σημειώνοντας πως «ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα. Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα».

«Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr