Στήνει οχυρά στις ΔΕΚΟ ο ΣΥΡΙΖΑ

Παλιά κανόνια

Παλιά κανόνια

Στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οργώνουν τους εργασιακούς χώρους σε ΔΕΚΟ και προς κατάργηση οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργήσουν πυρήνες αντίστασης στην όποια επιχείρηση ιδιωτικοποίησης

Στις ιδιωτικοποιήσεις στρέφεται το αντιπολιτευτικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα, καθώς στελέχη του θεωρούν ότι εκεί θα δοθεί μια από τις μεγαλύτερες μάχες της κυβέρνησης με την κοινωνία, όπως λένε χαρακτηριστικά. Ήδη στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οργώνουν τους εργασιακούς χώρους σε ΔΕΚΟ και προς κατάργηση οργανισμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν πυρήνες αντίστασης στην όποια επιχείρηση ιδιωτικοποίησης.

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοκληρωτικά αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις, γι’ αυτό άλλωστε και έχει χαρακτηρίσει το όλο εγχείρημα ως ξεπούλημα των ασημικών. Στελέχη του και βουλευτές επιχειρούν να δημιουργήσουν συμμαχίες όχι τόσο με συνδικαλιστές, όσο με τη μεγάλη μάζα των θιγόμενων εργαζόμενων.

Μάλιστα, θεωρούν ότι έχουν μια «καλή μαγιά αντίστασης» σε μια σειρά από οργανισμούς που έχει ανακοινωθεί ότι θα οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση ή ακόμη και κατάργηση. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ, της Καλαμαριάς (όπου αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις, έχοντας «σύμμαχο» ακόμη και τον τοπικό Δήμο, παρότι ο δήμαρχος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ), της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, των ΕΛΤΑ, της ΑΤΕ κ.α.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τονίζουν ότι θα βρεθούν στο πλάι των εργαζομένων στους αγώνες τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεών τους και μιλούν με σκληρή γλώσσα ενάντια στην όλη προσπάθεια. Χαρακτηριστικές είναι εκφράσεις στελεχών και βουλευτών, όπως: «Η εκποίηση της Ελλάδας διαμορφώνει μια χώρα προτεκτοράτο και μπανανία για τα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα», «Αυγουστιάτικο πραξικόπημα» και «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας». Τις εκφράσεις αυτές χρησιμοποίησε προσφάτως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως πρέπει η επιρροή τους να αγγίξει και εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που απέφυγαν να τον επιλέξουν στις προηγούμενες εκλογές. Δύο θεωρούν ότι είναι οι κυρίαρχες ομάδες – στόχοι: οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ ή οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Και οι δυο κατηγορίες πλήττονται άμεσα από τα νέα μέτρα. Μαζί με τους ένστολους, όπου επίσης δεν είχαμε την επιρροή που θα θέλαμε. Θα δοθεί μάχη για να δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παραμείνουν κολλημένοι σε ξεπερασμένες ιδεοληψίες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους εκφράσει και μάλιστα αποτελεσματικά. Είναι προφανές ότι εμείς υποστηρίζουμε σταθερά πως οι συντάξεις δεν πρέπει να θιγούν, όπως και οι μισθοί.

Αλλά είναι σε όλους τους τόνους ξεκάθαρο επίσης ότι έχουμε σταθερή θέση ενάντια στο ξεπούλημα των ασημικών και μάλιστα έναντι πινακίου φακής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και τα διεθνή έγκυρα στοιχεία, θα αποφέρουν ελάχιστα έσοδα, τα οποία θα κατευθυνθούν κατευθείαν στην αποπληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων και θα στερήσουν από το ελληνικό δημόσιο απαραίτητα εργαλεία για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση.

Ουσιαστικά όλα όσα γίνονται εξυπηρετούν απλώς τους δανειστές μας και βυθίζουν τη χώρα και τους πολίτες στο βούρκο. Η έντονη παρουσία μας στους εργασιακούς χώρους που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα λουκέτα, η εξήγηση των θέσεών μας στους πολίτες θα μπορέσουν να πείσουν τους πάντες ότι η διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη βιώσιμη λύση», έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr