Στήριξη στον πρωθυπουργό από την Άνγκελα Μέρκελ

Σαμαράς-Μέρκελ

Σαμαράς-Μέρκελ

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον πρωθυπουργό, θέλοντας να του εκφράσει -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- τη στήριξή της στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, όπως άλλωστε αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η κ. Μέρκελ, λένε οι ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε τον σεβασμό της στον κ. Σαμαρά, λόγω των επιτυχιών της χώρας σε οικονομικό επίπεδο, λόγω των αποφασιστικών κινήσεων που κάνει στην πολιτική σκακιέρα ο πρωθυπουργός, παρά τις έντονες αντιδράσεις και φυσικά λόγω της προόδου που παρατηρείται ως αποτέλεσμα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων.

Το τηλεφώνημα της “πρώτης κυρίας” της Ευρώπης, έρχεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, με δεδομένο ότι οι αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ συνεχίζονται όλο και πιο έντονα, αλλά και επειδή τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους εταίρους του στην κυβέρνηση κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι σήμερα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στο Ναύπλιο.

email