Στο Ευρωκοινοβούλιο παραπέμπει το πρόγραμμα της τρόικας ο Γ.Καρατζαφέρης

Γ.Καρατζαφέρης

Γ.Καρατζαφέρης.(Πηγή φώτο:dexiextrem.wordpress.com)

Την απόφασή του να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα της τρόικας με το ερώτημα εάν συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο ανακοίνωσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό ο Γ.Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε να εννοηθεί ότι με την πρόταση αυτή συμφωνεί και ο Γ.Παπανδρέου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα μέτρα της δανειακής σύμβασης, χωρίς την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας τις απαιτήσεις, το νέο πρόγραμμα όπως περιγράφεται, της τρόικα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει η Ελλάδα, εάν αυτό είναι σύννομο με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και αν συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

»Είπα λοιπόν στον πρωθυπουργό και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι προτίθεμαι να το πάω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δει ακριβώς το θέμα και να αποφανθεί για τα πράγματα που είπα.

»Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα το δώσει στον κ. Σούλτς, το νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχουμε χρόνο· εγώ είπα ότι πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδος, μπορεί να γίνει εξοικονόμηση χρόνου. Δεν θα κάνω τίποτε εάν δεν έχω απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ