Στοχοποίηση του Ν. Γαλιατσάτου από την Χρυσή Αυγή

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Ο Πυρήνας Κεφαλονιάς-Ιθάκης της Χρυσής Αυγής με πρόσφατη ανακοίνωσή του στοχοποιεί το σύντροφο και μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α,  Νίκο Γαλιατσάτο. Το «έγκλημά» του; υπέγραψε μαζί με άλλους 210  εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων κείμενο συμπαράστασης  στους δύο απεργούς πείνας, Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό οι οποίοι διεκδικούσαν με κίνδυνο της ζωής τους το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση που τους στερούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ παραβιάζοντας κάθε έννοια  ισονομίας και δικαιοσύνης.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη, φασιστικής έμπνευσης στοχοποίηση του συντρόφου. Ο Νίκος Γαλιατσάτος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ επί σειρά ετών, ανήκει στους εκπαιδευτικούς που όλη τους τη ζωή τίμησαν και τιμούν το λειτούργημα του καθηγητή δίνοντας στους μαθητές τους μαθήματα γνώσης και αξιοπρέπειας μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Όλη του τη ζωή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν! Αυτό ακριβώς είναι που τους ενοχλεί!

Αυτό ακριβώς που φοβίζει το αστικό μπλοκ εξουσίας που κυβερνάει τη χώρα μας, και κατ’ επέκταση τη Χρυσή Αυγή που λειτουργεί ως η σιδερένια γροθιά του, είναι η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και η ανυπακοή τους στο σύστημα. Είναι η ζωντανή δράση τους και η συντροφικότητα ως στάση ζωής που δεν κάμπτεται και δεν υποκύπτει στο φιλοτομαρισμό. Είναι η αναγνώριση ότι η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην ενωμένη πάλη,  στη συμμετοχή και στην συλλογικότητα. Άλλωστε και σ’ αυτόν τον αγώνα η αλληλεγγύη και η ανένδοτη στάση του Ρωμανού ήταν που ανάγκασαν  την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο σύντροφο μας, και μαζί μας καλούμε όλους τους μαθητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλη η κοινωνία .

Στην απομόνωση θα πάνε τα φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν μέσω του φόβου να επιβιώσουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σκοταδισμό προκειμένου να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση του λαού και της νεολαίας  από το κεφάλαιο, την  Ε.Ε. και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 Οργάνωση Βάσης ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

 Τοπική επιτροπή ΑΝΤ . ΑΡ . ΣΥ . Α ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

email