Στον Άρειο Πάγο ο Τσίπρας για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και την Τετάρτη 11/04 στην Κεφαλονιά

Aλέξης Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας(Πηγή φωτογραφίας:syrizag.wordpress.com)

Στο μείζον θέμα της αστυνομικής βίας -τέσσερις ημέρες μετά (και) τον σοβαρό τραυματισμό από αστυνομικούς στο Σύνταγμα του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου -επανήλθε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Με νέα αναφορά που κατέθεσε διά της δικηγόρου του κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, ζητεί την «αποτελεσματική διερεύνηση και τιμωρία αυτών των συμπεριφορών, τόσο προς αυτούς που διαπράττουν όσο και προς αυτούς που διατάσσουν τέτοιες ενέργειες».

Ακόμη, με την ίδια αίτηση ζητεί να πληροφορηθεί την «τύχη» της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει για το ίδιο θέμα πριν από εννέα μήνες και πάλι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην αναφορά του ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως «τα φαινόμενα τέτοιας ακραίας αστυνομικής βίας συνιστούν αναμφίβολα μέσο κατάλυσης της ίδιας της δημοκρατίας και ενισχύουν το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν απογυμνωμένοι από κάθε μέσο αποτελεσματικής διαμαρτυρίας, με συγκλονιστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Χριστούλα, τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που πριν από 5 ημέρες αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή στην πλατεία Συντάγματος…».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για «μη αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας μέχρι σήμερα» αλλά και για «παραπομπή της έρευνας σε ατέρμονες διαδικασίες διερεύνησης, ενώ τεχνολογικά και υπηρεσιακά είναι ευχερέστατη η απόδοση ευθυνών».

Η… απραξία αυτή, κατά τον κ. Τσίπρα, «έχει ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών και έχει οδηγήσει σε νέα φαινόμενα βίας, καταστολής και θυματοποίησης πολιτών, με θύματα ακόμη και ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, που υπέστησαν ανηλεή επίθεση με χημικά στις 12/2/2012, κατά τη μεγαλειώδη, ειρηνική, μαζική συγκέντρωση αντίθεσης και αντίστασης στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, που καταπνίγηκε και αυτή με χημικά μέσα και αστυνομική βία».

Την Τετάρτη  11/04/2012  ο κ. Α.Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κεφαλλονιά σύμφωνα με ανακοίνωση  του Γραφείου  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Πηγή άρθρου: protothema.gr