Τα δίνουν όλα για την ψήφο των αναποφάσιστων

Σαμαράς-Βενιζέλος-Τσίπρας

Σαμαράς-Βενιζέλος-Τσίπρας

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη μάζα των αναποφάσιστων τα κόμματα δίνουν την τελική μάχη των εκλογών. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και περιέγραψε μια αστυνομία «αστακό».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να δίνει υποσχέσεις και ήταν πιο ήπιος για την καταγγελία του Μνημονίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε πάλι άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε χθες -στη διακαναλική συνέντευξη- να καθησυχάσει τις ανησυχίες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με το πρόγραμμά του. «Δεν θα πάμε με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους αλλά με διάθεση συνεννόησης» και «θέλουμε να τους πείσουμε ότι μια χώρα της ευρωζώνης διαλύεται».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να καλύψει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων με τα έσοδα από τα πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο της χώρας ενώ επανέλαβε τις υποσχέσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Τσίπρα στην ερώτηση τι θα κάνει αν η χώρα οδηγηθεί σε ρήξη με τις Βρυξέλλες ότι έχει σχέδιο «οφείλουμε να έχουμε επεξεργαστεί κάθε ενδεχόμενο», όπως είπε, αλλά δεν το αποκάλυψε για να μη το μάθει ο αντίπαλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε χθες πλειοδοσία στο δόγμα «νόμος και τάξη» παρουσιάζοντας 12 θέσεις για την ασφάλεια των πολιτών. Η ποινική νομοθεσία θα αλλάξει προς το αυστηρότερο καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό.

Στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να δείξει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει θέσεις ανοχής απέναντι σε λαθρομετανάστες ή παντός είδους ταραξίες η ΝΔ εκπροσωπεί το κόμμα της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης : «Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους, ενώ ακόμη και σήμερα υποθάλπουν και ενισχύουν τη λαθρομετανάστευση. Εμείς θα τη σταματήσουμε. Οπως θα αναχαιτίσουμε και όλο αυτό το κύμα εγκληματικότητας, που είναι εικόνα κοινωνικής διάλυσης και παρακμής» είπε ο κ. Σαμαράς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε πάλι χθες άνοιγμα στον Φώτη Κουβέλη ενόψει της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς που θα ξεκινήσει το βράδυ της 17ης Ιουνίου. «Νομίζω ότι οι δρόμοι μας είναι πάρα πολύ κοντά. Εχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά, ανοιχτά και όχι παρασκηνιακά» είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ πράγμα που δεν ίσχυε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Με τα μάτια στους αναποφάσιστους το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι η ψήφος δεν είναι χαμένη αλλά κερδισμένη διότι, όπως λένε στην Ιπποκράτους, μόνο ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να αποτελέσει τον καταλύτη στον σχηματισμό του μετεκλογικού τοπίου.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr