Το μήνυμα του Δημάρχου Κεφαλονιάς για την 25η Μαρτίου

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Κάθε Εθνική Επέτειος αποτελεί ιδανική αφορμή για την ανάδειξη των Αρχών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα δε αυτή του Μαρτίου που είναι μεγάλη και διπλή γιορτή: Εθνική και Θρησκευτική καθώς γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία από της μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για την τιμή στην έννοια της “Ελευθερίας” που αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Πατρίδα, για κάθε Έθνος.

Στα Επτάνησα, που το πνεύμα της “Ελευθερίας” είναι καταγραμμένο ιστορικά στο DNA των κατοίκων, υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η Κεφαλονιά, αποτελεί την γενέτειρα του ριζοσπαστισμού και των ελεύθερων ιδεών γι’αυτό και οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου έχουν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα.

Η Εκπαιδευτική κοινότητα που μπολιάζει τις νέες γενιές με την πολύτιμη γνώση των Εθνικών ιδεωδών, είναι το πνευματικό επίκεντρο των Εορτασμών.

Το όραμα, η δράση και το έργο των Ηρώων προγόνων μας ας είναι η διαχρονική πυξίδα προσανατολισμού που εν μέσω παγκοσμιοποίησης έχουν μοναδική αξία.

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

email