To no pasaran του Γκιουλέκα και οι αντιδράσεις από τη ΝΔ

Κώστας Γκιουλέκας

Κώστας Γκιουλέκας

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα ότι τυχόν ρύθμιση για μειώσεις στις συντάξεις των 700 ευρώ δεν θα περάσει από τη Βουλή πυροδότησαν κύκλο αντιδράσεων στη ΝΔ.

Προβληματισμούς και… ενόχληση έχει προκαλέσει σε κομματικά στελέχη της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες και στην ηγετική ομάδα του κόμματος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, μετά τις δηλώσεις του ότι τυχόν ρύθμιση η οποία θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν θα περάσει από τη Βουλή.

«Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη αντίδραση και στη κοινωνία, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά βεβαίως και μέσα στη Βουλή», δήλωσε ο βουλευτής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Οι δηλώσεις του αυτές πυροδότησαν έναν κύκλο αντιδράσεων, αρχικά από κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, τα οποία τόνιζαν ότι «αυτός δεν είναι τρόπος για να εκφράσει τυχόν προσωπικές του πικρίες ή δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι αν και πρώτος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη δεν επιλέχτηκε να μετάσχει στην κυβέρνηση».

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, υπάρχει εμφανώς δυσαρέσκεια απέναντι στο βουλευτή, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι δεν έχει αξιοποιηθεί σε καμιά από τις θέσεις, για τις οποίες υπήρχαν πιθανότητες (υφυπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, γραμματέας ή γενικός διευθυντής είτε στο κόμμα, είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα…).

«Η μη αξιοποίηση», εξηγούσαν τα ίδια στελέχη, «έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές. Εκεί τα… έσπασαν Σαμαράς και Γκιουλέκας, καθώς ο πρώτος προσπάθησε να τον προειδοποιήσει για την προεκλογική τακτική του στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να τον εμπιστευτεί στην τακτική του, κάτι που τελικά έγινε.

Ωστόσο, η απώλεια του Δήμου επιβεβαίωσε τους φόβους και τις επιφυλάξεις Σαμαρά, με αποτέλεσμα να επέλθουν τριγμοί ή μια ψυχρότητα στη σχέση των δυο ανδρών. Πλέον ο κ. Γκιουλέκας προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα όσο δεν αξιοποιείται.

Έχει κι ένα δίκιο αν συνυπολογίσει κάποιος ότι είναι τόσα χρόνια πρώτος βουλευτής και δικαιούται κάτι περισσότερο».

Πάντως, τα ίδια κομματικά στελέχη της ΝΔ θεωρούν τοποθετήσεις όπως η συγκεκριμένη «σπασμωδικές και χωρίς ουσιαστικό στόχο». «Μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Ποιον χτυπάει δηλαδή ο κ. Γκιουλέκας; Τον Σαμαρά ή τον Βρούτση, που δε λογαριάζουν το προσωπικό και πολιτικό κόστος, προκειμένου να επιτύχουν στον αγώνα που δίνουν για τη χώρα;

Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να χτυπάς την κυβέρνηση και τις αναγκαστικές πολιτικές που εφαρμόζει», είπαν

Μάλιστα, θεωρούν πως αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει θέμα διαγραφής ή κυρώσεων, χωρίς όμως να το αποκλείουν εφόσον ο κ. Γκιουλέκας ξεπεράσει κάποιες «κόκκινες γραμμές». Αυτές, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, είναι η προσωπική αμφισβήτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και των προθέσεων της κυβέρνησης. «Μια δεύτερη διαγραφή, στο δρόμο Νικολόπουλου, απλά θα συσπείρωνε ακόμη περισσότερο την κοινοβουλευτική ομάδα», τόνισαν με νόημα…

Πάντως, στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Γκιουλέκας στήριξε το μέτρο της εφεδρείας, ενώ δήλωσε και παρών σε εσωκομματικό επίπεδο: «Είμαι στρατιώτης του κόμματος. Οπουδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμος, ήμουν παρών και θα είμαι παρών. Ποτέ δεν έλειψα από τις μάχες. Ένα κομματικό στέλεχος πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο αν του ζητηθεί να προσφέρει».

email
Πηγή άρθρου: voria.gr