Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει την αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ.

«Μπλόκο» στην απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει ο νόμος για την ιθαγένεια, βάζει το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο Πάρις Κουκουλόπουλος στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου είπε πως θα πρέπει πρώτα να καθίσουν στο τραπέζι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για να υπάρξει αλλαγή σε οποιονδήποτε νόμο.

Παράλληλα ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε πριν από λίγο στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «έαν οι διαρροές είναι ακριβείς το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τα παιδάκια 2ης γενιάς!!!όχι για τους ενήλικες μετανάστες… Η άποψη μου αφού μάθουμε επίσημα την απόφαση του ΣτΕ. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να επαναλάβω τις αρνητικές πρακτικές της μεταπολίτευσης.»

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο αποκαλούμενος νόμος Ραγκούση (νόμου 3838/2010 ) και συγκεκριμένα οι διατάξεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να συμμετάσχουν στις Περιφερειακές εκλογές και αυτή που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Με εντολή του πρωθυπουργού κλήθηκαν ο υπουργοί Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να προετοιμάσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα νομοσχέδιο σύμφωνα με την απόφαση.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr