«Τρέξε» τις αποκρατικοποιήσεις η «συμβουλή» Ερντογάν σε Σαμαρά

Σαμαράς - Ερντογάν

Σαμαράς – Ερντογάν

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είχε στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν και οι δύο, στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα, δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.

Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν παρών και ο διευθυντής του διπλωτικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς, αναμένεται στις 19:00 να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani) και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr