Τρία ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου έλειπαν από τη λίστα

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Τρία συνολικά άτομα, στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έλειπαν τελικά από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ που στάλθηκε από τη Γαλλία, όπως τεκμηριώνεται στο υλικό που διαβιβάστηκε νωρίτερα στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα ζητήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Στην συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ τα οποία και δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικειμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Δηλαδή, από το σύνολο των 2.062 καταθετών στην HSBC της Γενεύης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ είχε αφαιρέσει τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία από κοινού με τους συζύγους τους.

Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, τα ονόματα που «εξαφανίστηκαν» από την αρχική λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι τα εξής: Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία πρόσωπα που είναι δικαιούχοι του λογαριασμού ο οποίος απαλείφθηκε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θυγατέρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη παπακωνσταντίνου.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απέστειλε την συμπληρωματική δικογραφία της υπόθεσης Λαγκάρντ στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέρεται ότι εκτός από το αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (cd) με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ αποστέλλονται και «αντίγραφα τριών αρχείων τα οποία περιέχονται στον ως άνω ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας».

Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές απέστειλαν στη Βουλή «έξι αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων για τα οποία γίνεται λόγος παραπάνω».

Ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτός με τη σειρά του, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να ζητήσουν τη Δευτέρα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα αξιολογήσει τους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έγγραφο 1

Έγγραφο 2

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr