Τσίπρας: Δεν συμμετέχουμε σε “κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου”

Bενιζέλος-Τσίπρας

Bενιζέλος-Τσίπρας (Πηγή φωτογραφίας:.difernews.gr)

Με αυτή τη δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος και στη διερευνητική εντολή του ΠΑΣΟΚ για σύσταση «οικουμενικής κυβέρνησης» με τη συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Την άρνηση σε μια τέτοια κυβέρνηση την έχει δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ασκώντας κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Τους κάλεσε, ωστόσο, να αφήσουν τα «επικοινωνιακά τερτίπια» και να απαντήσουν καθαρά αν θα επιμείνουν στα νέα μέτρα ή όχι.

Μίλησε για μετατόπιση Κουβέλη εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: “Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα”, ανακοινώνοντας ότι θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επόμενο βήμα είναι η συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Κάρολου Παπούλια, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

Πηγή άρθρου: difernews.gr