Τσίπρας: Η «τριανδρία της δραχμής» παίρνει την ευθύνη διάλυσης της χώρας

Aλέξης Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας

Η ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποδοτική στην κοινωνία και στον πολίτη τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

«Αυτό δεν συναρτάται με απολύσεις και οριζόντιες περικοπές. Έχει να κάνει με τις αναγκαίες εκείνες τομές στην νοοτροπία, στον τρόπο λειτουργίας» διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην «τριανδρία της δραχμής», όπως χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους, λέγοντας ότι παίρνει την ευθύνη διάλυσης της χώρας και το κόμμα του αναλαμβάνει την ευθύνη αναγέννησής της.

«Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν. Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, λοιπόν, για να αποτρέψουμε αυτές τις επιλογές. Κυρίως, όμως, προσπαθούμε από τώρα να οργανώσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάτασης της οικονομίας και της χώρας» τόνισε.

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στόχος του κ. Τσίπρα είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας».

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr