Τσίπρας: Να μην περάσουν τα νέα μέτρα

Αλέξης Τσίπρας

ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτο μέλημα μας είναι να αντισταθεί η κοινωνία και να μην περάσουν τα μέτρα. Αν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της – αυτά που είπε προεκλογικά και την προγραμματική συμφωνία – τότε θα κριθεί από την κοινωνία. «Αν δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τις δεσμεύσεις σας πρέπει να παραχωρήσετε την θέση σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη.

Χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως «το μακρύ χέρι του συστήματος» και εκτίμησε ότι η δράση της μπορεί να έχει στόχο την αποσταθεροποίηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα περάσει τις θέσεις του τη στιγμή που ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δέχονται καν να τον συναντήσουν, σημείωσε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι κορυφαίοι παράγοντες της ΕΕ λειτουργούν με τρόπο που υποτιμά την Δημοκρατία. Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπήρχε συνάντηση και σκληρή διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς παρουσιάσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο για μετάβαση στην μετατροϊκανή εποχή. Πώς θα χτίσουμε την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο. Δεν παρουσιάσαμε πρόγραμμα παροχών αλλά το σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη».

Σημείωσε ότι μιλάμε για το πώς θα βρούμε λεφτά αλλά όχι για την ουσία: Την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.

email
Πηγή άρθρου: euro2day.gr