Τσίπρας: «Παπανδρέου, Βενιζέλος ξήλωσαν μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ’80»

Aλέξης Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή».

Ειδικότερα, μίλησε για την ανάγκη ακύρωσης του Μνημονίου και της αντικατάστασής του με ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς και για «την ανατροπή του φαύλου, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στοχοποιεί και μεθοδικά ξηλώνει μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του ’80».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μεταφορά εισοδήματος και πλούτου από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην μικρή και άπληστη ολιγαρχία του «λόμπι της χρεοκοπίας», δηλαδή, όπως είπε, σε επιχειρηματικούς κύκλους που έδωσαν λυσσαλέα μάχη, λάσπης και φόβου για να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία.

Καταφερόμενος και κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε πως αυτοί οι κύκλοι «έδωσαν λυσσαλέα μάχη υπέρ του παλιού πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα υπέρ του κυρίου Σαμαρά, που τώρα τους ανταποδίδει την προστασία ρίχνοντας ο ίδιος λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προσπαθώντας να σκεπάσει από κάτω της αυτήν την εύγλωττη σύμπτωση συμφερόντων».

Ο Τσίπρας κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση συνεργασίας πως υφάρπαξε την ψήφο του λαού «με τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνώσας πρώην Αριστεράς του κ. Κουβέλη για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και απαγκίστρωση απ’ αυτό», τονίζοντας πως «αυτές οι κυβερνήσεις της εξαπάτησης του λαού παραβιάζουν ακόμη πιο ωμά την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας» καθώς, «μετεκλογικά, αντιμετωπίζουν με λάσπη, αυταρχισμό και βία κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίδρασης».

«Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για τη λαϊκή κυριαρχία, να ξαναφέρουμε την κοινωνία στο προσκήνιο» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι βαθιές συνέπειες των Μνημονίων φέρνουν σήμερα στο επίκεντρο, όσο ποτέ άλλοτε από το ’74, το αίτημα για κοινωνική απελευθέρωση και αλλαγή».

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr