Τσίπρας: Σταματήστε τη συζήτηση με την τρόικα

Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Να σταματήσει η συζήτηση με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Τρόικας και να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί μια άλλη στρατηγική για την Ελλάδα, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κόμματός του να κινηθεί δυναμικά εντός και εκτός Βουλής στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για το πρώτο θέμα δήλωσε ότι πρόκειται για «προμελετημένο έγκλημα» στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι και για το δεύτερο είπε ότι «η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας βρουν μπροστά τους».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά» και κάλεσε την κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πορεία χρεοκοπίας της χώρας και πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τότε το φθινόπωρο οδηγούμαστε σε κοινωνικό κραχ.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο και πρόσθεσε ότι αυτό ας το λάβουν υπόψη τους όσοι θέλουν να υποβαθμίσουν το Κοινοβούλιο νομίζοντας ότι έτσι θα επιταχύνουν στους στόχους τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε, θα είναι πραγματική αντιπολίτευση και δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία και λιγότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αναφερόμενος και πάλι στην άρνησή του να συναντηθεί με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δουλειά να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα καταστροφικό συνομιλώντας με εντεταλμένους υπαλλήλους. Επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης για τη στάση της , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντί να προετοιμαστούν, να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν άφησαν το χρόνο να κυλήσει , και επί της ουσίας αποδέχθηκαν την πλήρη απομόνωση Ελλάδας.

Έτσι, η χώρα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αντί θα θέτουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος , άρα και την αποτυχία του. Και σαν να μη φθάνει αυτό, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υιοθέτησε και το δόγμα του καλού μαθητή, του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου, γιατί νομίζουν ότι αν γίνουν «τροϊκανότεροι» θα δικαιωθούν, αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μέτρα χρεοκοπίας που έρχονται, υποστηρίζοντας ότι ούτως ή άλλως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει». Το Μνημόνιο, πρόσθεσε, έχει ήδη χρεοκοπήσει και οι εμπνευστές του, όπως το ΔΝΤ, φεύγουν πρώτοι.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά η εκλογή μιας κυβέρνησης – συνέχειας του Μνημονίου που θα επιταχύνει την πορεία της χώρας στην καταστροφή.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το παιχνίδι με τις λέξεις, καθώς, όπως είπε, δεν έχουμε προεκλογική περίοδο για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Η κυβέρνηση, σημείωσε, είναι αντιμέτωπη με την ιστορία, ενώ επιμένοντας στη θέση του να σταματήσει η κυβέρνηση τις επαφές με την τρόικα, αναφέρθηκε στις αποτυχημένες προβλέψεις της για την ύφεση λέγοντας ότι «έχουν προβλέψει δέκα φορές λάθος τα μεγέθη της ύφεσης».

Αν η κ. Μέρκελ επιθυμεί την χρεοκοπία μας, καλύτερα να την προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και να επωμιστεί και τις συνέπειες αυτής της επιλογής, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι εγκληματικό και επιζήμιο η κυβέρνηση να επωμίζεται την αποτυχία, γιατί δεν την επωμίζεται ο κ. Σαμαράς αλλά ο λαός. Για τον λόγο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό τώρα, και όχι να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Η χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, με οδηγό το Μνημόνιο και τα 72 μέτρα που είχαν γίνει γνωστά πριν από τις εκλογές, οδηγείται το φθινόπωρο σε κοινωνικό κραχ. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν δεν είναι απλά ανεπαρκείς είναι επικίνδυνοι, σημείωσε.

Επίσης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να εκβιάσει την κοινωνία αφήνοντας στο απυρόβλητο το μαύρο χρήμα και τη φοροδιαφυγή και το μόνο που τους απασχολεί είναι η δυσφορία της τρόικας, είπε χαρακτηριστικά.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr