Βενιζέλος: Δέχομαι τελικά μία κάλπη για κάθε πρόσωπο

Ε.Βενιζέλος

Ε.Βενιζέλος

Με αιφνιδιαστική μεταστροφή με την οποία αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε έντονους τόνους για να αποκαλυφθεί όπως είπε η κάλπικη σκευωρία με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στήνουν το χορό της κάλπης ενώ το θέμα είναι η κάλπικη σκευωρία» είπε και τόνισε ότι ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι ψηφίζονται οι προτάσεις και όχι τα πρόσωπα.

Όπως είπε όμως, για να αποκαλυφθεί η σκευωρία και το «ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΠΑΣΟΚ» δέχεται την πρόταση ώστε να υπάρξουν 4 κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, που πιθανόν να παραπεμφθεί σε Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Σηκώνουμε τον φερετζέ της κάλπης και αποκαλύπτεται η κάλπικη σκευωρία» τόνισε μέσα σε φορτισμένο κλίμα για να προσθέσει «Πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή το ρεσάλτο κατά τη κυβέρνησης και της χώρας; Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα.»

Καμμένος: Απέτυχε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πήρε το λόγο ο πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος αφού είπε πως η προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος με τις 7 κάλπες που προωθούσε η κυβέρνηση απέτυχε, τόνισε πως ο κ. Βενιζέλος πρότεινε το αυτονόητο με τις τέσσερις κάλπες.

Ο κ. Καμμένος είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούν με την πρόταση αυτή και επεσήμανε πως και στην στην οικουμενική κυβέρνηση του 89, με τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες, η ψηφοφορία για το σκάνδαλο Κοσκωτά είχε γίνει με μία κάλπη για κάθε πρόσωπο.

Συμφωνεί η Αντιπολίτευση

Με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να στηθούν τέσσερις κάλπες για τέσσερα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν σε Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ συμφώνησε η ΔΗΜΑΡ  καθώς και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε ωστόσο για να τηρηθεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας υποχρεωτικά ο κάθε βουλευτής να ψηφίζει σε όλες τις κάλπες. Όλοι οι βουλευτές να ακούσουν τη φωνή της εθνικής του συνείδησης και να ψηφίσουν και στις 4 κάλπες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τάσος Παππάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πέντε ψηφοδέλτια

Με την απροσδόκητη εξέλιξη που έφερε η αιφνιδιαστική στροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου να δεχτεί να στηθούν 4 κάλπες, δείχνει ικανοποιημένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι θεαματική η εγκατάλειψη της πρότασης της κυβέρνησης για 7 κάλπες και διδακτική για όλους μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημήτρης Παπαδημούλης. Και πρόσθεσε ότι ο κ.Βενιζέλος εν μέσω λυσσώδους επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τελικά δεκτή την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ.Παπαδημούλης πρότεινε να στηθούν 4 κάλπες και να δοθούν 5 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων ένα λευκό, και οι βουλευτές υποχρεωτικά να περάσουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο σε όλες τις κάλπες. Την πρόταση για 5 ψηφοδέλτια, απέρριψε όμως ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Επιτιθέμενος εναντίον του κ.Βενιζέλου προσωπικά, ο κ.Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι το 2005 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα TOR M1 εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου «αλλά σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr