Το video Κασιδιάρη-Μπαλτάκου καίει Σαμαρά-Βενιζέλο

Σαμαράς-Βενιζέλος

Σαμαράς-Βενιζέλος

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στην εύθραυστη συνοχή της κυβέρνησης προκαλεί ήδη το video που δημοσίευσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο οποίο ο γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης και φίλος του Αντώνη Σαμαρά παραδέχεται μεθοδεύσεις πίσω από τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής και από την υπόθεση. Πρόκειται πλέον για μείζον πολιτικό και δημοκρατικό πρόβλημα, ενώ τη στάση του θα κληθεί να επανεξετάσει το ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κατά την οποία θα του ζητήσει την αποπομπή Μπαλτάκου.

Η υπόθεση αναμένεται να αναδειχθεί σε θρυαλλίδα εξελίξεων οδηγώντας ακόμα και πρόωρα σε ευρύ ανασχηματισμό. Αυτή την ώρα στο Μαξίμου συνεδριάζει η στενή ομάδα συμβούλων υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη χειρισμών έχει πλέον ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος έχει προτείνει στον πρωθυπουργό την αποπομπή του Τάκη Μπαλτάκου, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί.

Η υπόθεση πλήττει και το ΠΑΣΟΚ καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τη θέση του αντιπροέδρου και με τη νομική του πείρα και εξειδίκευση ήταν από τους κύριους χειριστές της υπόθεσης γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια και συμμετέχοντας στις συσκέψεις τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με το στενό επιτελείο συμβούλων του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν από τους πρώτους που ύψωσαν το συνταγματικό ανάστημα απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ζητώντας ακόμα και να τεθεί εκτός νόμου.

Τα περιθώρια πολιτικών χειρισμών και ελιγμών περιορίζονται τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ η χώρα διασύρρεται διεθνώς καθώς σήμερα διεξάγεται το Ecofin και στην Αθήνα βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζήτημα αναμένεται να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα προκαλώντας αναβρασμό στο εσωτερικό τον κομμάτων και στη βουλή, ενώ εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο πρωθυπουργός και δέχεται ισχυρά πλήγματα η στενή ομάδα συμβούλων του.

Μιλώντας πριν από λίγο στο κοινοβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, να συνομιλεί με τον εμένα και να λέει ότι ο Σαμαράς κατσάδιασε τους υπουργούς Δένδια και Αθανασίου για τη μη προφυλάκιση του εκπροσώπου της Χ.Α., του Νικόλαου Μίχου και του Ηλία Παναγιώταρου. «”Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε. Τι είναι αυτά; Με ξεφτιλίσατε!” είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για σοβαρό πολιτικό θέμα, εφόσον βέβαια το βίντεο είναι αληθινό.

Δείτε το βίντεο στο http://rutube.ru/video/41f1a732d6a912dcf0ed32a37eafbfd6/?ref=logo

email
Πηγή άρθρου: sofokleousin.gr