Βουλγαράκης – Πελέκη στη λίστα Λαγκάρντ

To ζεύγος Βουλγαράκη

To ζεύγος Βουλγαράκη

Τα ονόματα του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Oικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, στην επιστολή του ο κ. Πεπόνης επισύναψε και τα στοιχεία λογαριασμού του ζεύγους από το απόσπασμα της λίστας.

Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο.

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr