Ζητούνται ρούβλια και …γουάν από τον πρωθυπουργό

Ρούβλια

Ρούβλια

Μπορεί τα δανεικά για την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών να μην ήρθαν ποτέ από την Μόσχα ή το Πεκίνο, όπως πολλοί πίστευαν και ευελπιστούσαν, ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν χάνει το …κουράγιο της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τελικώς το αεροπλάνο για να ταξιδέψει σε Ρωσία και Κίνα, αυτή τη φορά, προς αναζήτηση επενδύσεων.

Η εμπειρία από την τοποθέτηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά είναι εξαιρετικά διδακτική και προσοδοφόρα και στο Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελαν πολύ να την επαναλάβουν, ιδίως, μετά το mega-deal στο λιμάνο του Πειραιά, μεταξύ Cosco και Hewlett Packard. Για αυτό και ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να φέρει στη χώρα όσα περισσότερα projects μπορεί.

Το θέμα είναι βεβαίως αν θα βρει πρόσφορο έδαφος, για να φέρει με επιτυχία την αποστολή του σε πέρας. Κι αυτό γιατί όταν χρειάσθηκε η συνδρομή των δύο συγκεκριμένων χωρών για την κάλυψη του ελληνικού χρέους, μάλλον “γύρισαν τη πλάτη”.

Με μικρές εξαιρέσεις οι Κινέζοι αρνήθηκαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ενώ οι Ρώσοι προτίμησαν να μην ασχοληθούν καθόλου.

Κατά συνέπεια, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τώρα θα αλλάξουν γραμμή πλεύσης, για αυτό κι από το πρωθυπουργικό γραφείο κρατούν χαμηλούς τόνους, χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους. Δανεικά δεν περιμένουν, επενδύσεις όμως σίγουρα…

email
Πηγή άρθρου: voria.gr