Ατέλειωτες οι ομορφιές της Κεφαλονιάς….

Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς

Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς παρουσίασε το καινούργιο του ημερολόγιο, αναδεικνύοντας, στις σελίδες του, άλλα τοπία, διαφορετικά από αυτά που είχε προβάλλει τις προηγούμενες χρονιές.

…Και κατάφερε το ακατόρθωτο: Να δημιουργήσει με αυτά τα εναλλακτικά τοπία, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι της παραδοσιακής γραμμής προβολής του νησιού, το καλύτερο, μακράν, ημερολόγιο που έχει φτιάξει ποτέ.

Αυτό οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι τόσο οι Σκακιστές, όσο και οι Κεφαλλονίτες, είναι από τη φύση τους ευρηματικοί.

Φαντάζεστε ένα ημερολόγιο χωρίς Φισκάρδο, χωρίς Μύρτο, χωρίς Άσσο; Ένα ημερολόγιο χωρίς Μελισσάνη, Δρογκαράτη, Καραβόμυλο, Φανέντες, Αγία Ευφημία; Ένα ημερολόγιο χωρίς Πόρο, Σκάλα, Πλατύ Γιαλό, Καταβόθρες και Φανάρι;

… Και όταν υπάρχουν στην “καβάτζα” για του χρόνου και άλλα σπάνια και εναλλακτικά όπως ο Γερογόμπος, ο Αθέρας, οι Βάλτοι, ο Αίνος με θέα τη Ζάκυνθο, η Αστερίδα με θέα το Θιάκι, ο Λουρδάς, η λίμνη Άβυθος, η παραλία Άβυθος, ο Καραβάδος, το Ελατοδάσος του Αίνου, οι διάφοροι Μυκηναϊκοί Τάφοι (Τζαννάτα, Μαζαρακάτα, Μονοπωλάτα), η Ρωμαϊκή βίλλα στη Σκάλα…

Και τότε, πώς πέτυχαν οι Σκακιστές να παρουσιάσουν το μακράν καλύτερο ημερολόγιο, χωρίς αυτά;

-Απλά, γιατί η Κεφαλλονιά είναι αστείρευτη πηγή ομορφιάς και φυσικού περιβάλλοντος. … Ίσως γιατί εκμεταλλεύτηκαν και το ταλέντο του φωτογράφου Σπύρου Παντελειού.

Πάντως βασίστηκαν σίγουρα στην “Ελβετική” ομορφιά της λιμνοθάλασσας του Κούταβου Αργοστολίου, το περιβαλλοντικό μεγαλείο του Πευκοδάσους, πανέμορφα καμπαναριά…

Ανακάλυψαν το πλωτό ποτάμι στα Βάτσα Παλικής και ότι εκεί γύρω στο Ληξούρι, εκτός από την απέραντη πορτοκαλλί ομορφιά της πλαζ στο Ξί, υπάρχει και παραλία σαν το Μύρτο, οι Πετανοί-Ομηρικό όνομα-, και μάλιστα με εστιατόρια δίπλα στο κύμα. (Μήπως οι Αργοστολιώτες τελικά είναι οι καλύτεροι διαφημιστές του Ληξουρίου; !!)

Βάλε κάτι χελιδόνια και κανα άγριο άλογο του Αίνου και να το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

…Ξέχασα και τον Κατελειό.

Για τους Σκακιστές όμως όλης της Ελλάδας, το ημερολόγιο αυτό, είναι ακόμα πιο όμορφο, γιατί σε μια σελίδα υπάρχει αφιέρωμα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου (Καβαλιώτισσα Ποντιακής και Γερμανικής καταγωγής). Εκείνη την κατάξανθη και πανέμορφη που μοιάζει με τη θεά της σοφίας την ΑΘΗΝΑ.

email