Cocorrina το on-line κοσμηματοπωλείο από τη Κεφαλλονιά παράθυρο στον κόσμο

Η Κορίνα Νίκα

Η Κορίνα Νίκα.

Η Κορίνα Νίκα είναι κατασκευάστρια κοσμημάτων και γραφίστρια.

Εγκατέλειψε την Αθήνα και ήρθε στη Κεφαλλονιά για μια καινούργια αρχή.

Ας τη γνωρίσουμε.

1) Καλησπέρα Κορίνα, πως και διάλεξες τη Κεφαλλονιά για το καινούργιο σου ξεκίνημα ;

Καλησπέρα σας! Η Κεφαλλονιά, ήταν πάντα ο πιο αγαπητός προορισμός μας το καλοκαίρι, καθώς είναι η καταγωγή του άντρα μου.

Οι καθημερινοί ρυθμοί της Αθήνας όμως, ήταν κάτι που μας κούραζε πάρα πολύ καθώς και οι δυο μας αναζητούσαμε μια καλύτερη ποιότητα στην ζωή μας, φύση και ησυχία.

Έτσι πριν από λίγο καιρό πήραμε την απόφαση να κάνουμε μόνιμες “διακοπές” στην Κεφαλλονιά.

2) Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων ήταν το χόμπι σου;

Η αλήθεια είναι πως όχι, ποτέ δεν ήταν και επίσης ούτε σκόπευα να γίνει! Είχα την εντύπωση ότι ένα καλόγουστο χειροποίητο κόσμημα, κάτι το οποίο θα μου άρεσε να φορέσω, θα έπρεπε να ήταν κάτι σε χρυσό ή ασήμι, δηλαδή κάτι δύσκολο για να δημιουργηθεί, κάτι για το οποίο χρειαζόντουσαν εξειδικευμένες γνώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, πέρα από την έκφραση μου στον τύπο ως γραφίστας, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκφράσω την αισθητική μου και στον χώρο της μόδας που επίσης αγαπώ.

Ανακάλυψα ότι δεν χρειαζόντουσαν τελικά εξειδικευμένες γνώσεις για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο, αλλά δημιουργικότητα, έμπνευση και καλό γούστο.

3) Πως γεννήθηκε η ιδέα να το κάνεις επάγγελμα και μάλιστα πουλώντας τα κοσμήματα σου από το internet ;

Μου άρεσε πάντα η ιδέα να μπορείς δουλεύεις από το σπίτι και πόσο μάλλον να έχεις ένα δικό σου online κατάστημα. Ήταν κάτι που ήθελα πάντα να καταφέρω να κάνω. Υπάρχει μια ιστοσελίδα, το Etsy.com το οποίο ενώ είναι ευρέως γνωστό, στην Ελλάδα δυστυχώς λίγοι το γνωρίζουν.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να το παρομοιάσουμε με το Ebay, αλλά με την διαφορά ότι είναι μια κοινότητα όπου πωλούνται μόνο χειροποίητα, ή vintage αντικείμενα. Λειτουργεί με το ίδιο σκεπτικό: πωλητές και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δημιουργούν έναν λογαριασμό – online μαγαζί, από το οποίο ο καθένας πουλάει τις δημιουργίες του.

Είχα λοιπόν, πάντα την ιδέα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να ανοίξω ένα μαγαζί στο Etsy με κάρτες και αφίσες που θα σχεδίαζα αλλά ποτέ δεν έβρισκα τον χρόνο. Από την στιγμή λοιπόν που συνέλαβα την ιδέα με τα κοσμήματά μου, ήξερα ότι ήθελα να ανοίξω ένα online μαγαζί, για να απευθυνθώ σε ένα παγκόσμιο κοινό, όπου και θα έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση.

4) Ποιες πρώτες ύλες χρησιμοποιείς και πως τις “δένεις” μεταξύ τους έτσι ώστε να πετύχεις σωστά το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Είμαι πολύ υπέρ του απλού στυλ και των καθαρών γραμμών, με αξεσουάρ όμως που ενώ ακολουθούν την ίδια λογική, να στέκονται μόνα τους, δυναμικά ως έργο τέχνης.

Έτσι, κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιώ χρυσή βάση (αλυσίδες και εξαρτήματα) μαζί με καουτσούκ. Ο συνδυασμός των δύο, η πολυτέλεια του χρυσού, και η απλότητα του καουτσούκ, “δεμένα” με κυρίαρχο στοιχείο τις πλεξίδες, δημιουργούν την απόλυτη ισορροπία και καθαρότητα για ένα δυναμικό αξεσουάρ.

5) Οι κατασκευές σου είναι φτιαγμένες στο χέρι με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι.Υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής αν στο ζητήσει κάποιος πελάτης σου ;

Όλα τα βραχιόλια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται σε διάφορα μεγέθη χεριών. Τα κολιέ παρ’όλα αυτα, ενώ επίσης μπορούν να προσαρμοστούν ελάχιστα, έχουν συγκεκριμένο μήκος το οποίο δεν αλλάζεται, γιατί το κάθε ένα, είναι σχεδιασμένο για εξυπηρετεί και το αντίστοιχο στυλ.

Τώρα τα χρώματα, επιλέγονται όλα από εμένα, με βάση τις “τάσεις” τις μόδας.

Παρ’ όλα αυτά, ενώ αλλάζουν μόνο οι αποχρώσεις, υπάρχει ποικιλία από πολύχρωμα μέχρι και ουδέτερα χρώματα για να καλύπτονται όλα τα γούστα.

cocorrina

Cocorrina το on-line Κοσμηματοπωλείο.

6) ” Βαφτίζεις” τις δημιουργίες σου” ;

Ονομασίες συγκεκριμένες δεν τους δίνω, υπάρχουν όμως κάποιες ορολογίες που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή στον τίτλο τους. Όπως για παράδειγμα, αυτό που χαρακτηρίζει όλα μου τα κοσμήματα, το braided, που σημαίνει πλεξίδα. Ή για τα κολιέ, το statement necklace, που στην ουσία όπως ανέφερα και πιο πάνω έχει να κάνει με δυναμικό αξεσουάρ, που στέκεται σαν έργο τέχνης.

6) Τα κοσμήματα σου είναι αποκλειστικά για γυναίκες ;

Με έχουν ξαναρωτήσει στο παρελθόν, αν μπορούσα να φτιάξω αξεσουάρ για άντρες, αλλά εκτός του ότι ως γυναίκα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρω τι θα μπορούσε να αρέσει στους άντρες, η γυναικεία μόδα είναι αυτή που με εμπνέει. Οπότε ναι, σχεδιάζω αποκλειστικά για γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας!

7)Η “έκρηξή” στα social media ήδη έχει γίνει. Πιστεύεις είναι “αναγκαίο κακό” κάποιος να ασχολείται τόσες ώρες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ; Αλήθεια τα social media σε έχουν βοηθήσει στο να προωθήσεις τη δουλειά σου;

Όταν στοχεύεις σε παγκόσμιο κοινό, ο μόνος τρόπος να σε μάθουν και να διαφημιστείς είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς θέλει πολύ δουλειά. Όπως το έθεσες, “τόσες ώρες” και θα προσθέσω: και ακόμα περισσότερες. Αυτό που έχω μάθει τα τελευταία χρόνια στον χώρο αυτό, είναι το ότι κανείς ποτέ, δεν πρόκειται να σε βρει από μόνος του.

Πρέπει να κινήσεις τα νήματα, και να δείξεις ότι είσαι εκεί έξω και να διαφημιστείς από μόνος σου. Αυτές οι ατελείωτες ώρες βέβαια, κάποια στιγμή σε ανταμείβουν όπως αποδείχτηκε στην δικιά μου περίπτωση. Το μαγαζί μου είχε άμεση ανταπόκριση με το που έγιναν τα “εγκαίνια” και αυτό δεν έγινε σε μια νύχτα όπως μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά σε χρόνια προετοιμασίας.

8)Εκτός από το να δημιουργείς κοσμήματα, ασχολείσαι με κάτι άλλο αυτό το καιρό;

Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Παράλληλα με το μαγαζί, ασχολούμαι αρκετές ώρες με το blog μου, το οποίο έχει να κάνει με design, μόδα, και γενικά πράγματα που με εμπνέουν. Επίσης όταν δεν είμαι μέσα στον κόσμο του internet, μου αρέσει η τυπογραφία – να σχεδιάζω αφίσες και κάρτες.

9) Είδες πρόσφατα κάποια ταινία που σου άρεσε ;

Είμαι λάτρης των ταινιών, έχω δει πολλές ταινίες τώρα τελευταία που μου άρεσαν. Ιδιαίτερη αγάπη έχω όμως στην Marvel, που έβγαλε 2 από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες φέτος. Το The Amazing Spiderman και το The Avengers.

10) Τι σκέφτεσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο;

Μόλις είδα τον καιρό, ξέρω ότι το Σαββατοκύριακο θα βρέχει. Αυτό σημαίνει ότι για μένα, θα είναι το ιδανικό Σαββατοκύριακο! Σπίτι, ζεστά ρούχα, μια ζεστή σοκολάτα και σίγουρα ένα βιβλίο ή μια καλή ταινία.

Περισσότερες πληροφορίες:

Κορίνα σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που έδωσες στο KefaloniaToday.com.

****

Καλλιεργημένοι καλλιτέχνες και τεχνίτες στην Αγγλία, κατά το 1861, συγκρότησαν το κίνημα «arts and crafts», οργανώθηκαν σε συντεχνίες και άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα μοναδικού design, κατασκευασμένα εξολοκλήρου στο χέρι.

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam