Δείτε πρώτοι, το νέο λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστημίο Πατρών

Πανεπιστημίο Πατρών.

Ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, το τρίτο Πανεπιστήμιο της χώρας από άποψη φοιτητικού δυναμικού, διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αριθμού Τμημάτων και απονεμομένων τίτλων σπουδών, υποδέχεται το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, με το νέο λογότυπό του.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, περί ου ο λόγος, διατηρεί το σύμβολο-έμβλημα του Ιδρύματος, τον Άγιο Ανδρέα, αλλά (όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου) με τρόπο “νεωτερικό”. «Η νεωτερικότητα συνίσταται στο ζωγραφικό επανασχεδιασμό του, με σεβασμό όμως στην ιστορική του αξία, για να αποδώσει τον μοναδικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Οι γραμμές του φόντου διασταυρώνονται για να εκφράσουν τη συνάντηση της ιστορίας του Ιδρύματος με το μέλλον και τις προοπτικές του σε ένα παρόν με συνέχεια και εξωστρέφεια. Ο νέος λογότυπος του Πανεπιστημίου συμπυκνώνει την ιστορικότητα και τις διαχρονικές αξίες του Ιδρύματος, τονίζοντας την αναγνωρισιμότητα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ζητάμε συγνώμη για την ποιότητα της εικόνας, όμως, είναι αυτή που μας έστειλαν από το Πανεπιστήμιο. Εν τω μεταξύ, περιμένουμε επικοινωνία και από τον σχεδιαστή του νέου λογοτύπου, οπότε… μείνετε συντονισμένοι για νεότερα.

Δείτε πρώτοι, το νέο λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών

Αριστερά ο παλαιός λογότυπος και δεξιά ο νέος.

Πηγή άρθρου: designmag.gr