Ελληνικό Design: φύγαμε για Πεκίνο

Ελληνικό Design: φύγαμε για Πεκίνο

Ελληνικό Design: φύγαμε για Πεκίνο.

Άνοιγμα του ελληνικού design στην μεγάλη, ασιατική αγορά; Γιατί όχι. Έλληνες designers και αρχιτέκτονες ταξιδεύουν για πρώτη φορά οργανωμένα στο Πεκίνο, για να εκθέσουν τη δουλειά τους στην ‘‘BEIJING DESIGN WEEK’’, από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτώβρη! Η ελληνική δημιουργικότητα, τα σχέδια, οι ιδέες, οι προτάσεις, φιλοδοξούν να κατακτήσουν και αυτήν την πλευρά του πλανήτη.

Μερικοί από τους καλύτερους έλληνες Designers εκπροσωπούνται μέσω του Design Lobby-Asia, με επιμελητή τον Θάνο Ζακόπουλο (CTRLZAK art & design) και εκθέτουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητα τους στην άλλη άκρη του ωκεανού. Το Design Lobby-Asia είναι μια πλατφόρμα που εκπροσωπεί Ευρωπαίους designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφους, επαγγελματίες της επικοινωνίας κλπ, και προωθεί τη δουλειά τους στην Ασία.
Το ελληνικό design τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς: βραβεία, διακρίσεις, νέοι designers. Στην Ευρώπη, έχει εδώ και καιρό πολύ στιβαρή παρουσία- ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά της σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές, την ασιατική, την ίδια ώρα η αγορά της χώρας μας υποχωρεί αναγκαστικά λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Στην έκθεση θα ταξιδέψουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού χώρου, όπως οι
A&M architects (Fab Award for the best food and beverage space in airports), AMK, Κοκκίνου- Κούρκουλας (βραβείο Ινστιτούτου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων) , Designers United(European Designs Awards), Μηνάς Κοσμίδης, Παρθένιος, Κ2 design, (ΕΒΓΕ, European Design Awards), Busybuilding (Red dot & European design award) και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι έλληνες designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι κλπ.

Η προσπάθεια των ελλήνων σχεδιαστών τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή άρθρου: athensvoice.gr