Εκδηλώσεις με Κεφαλονίτικη “γεύση” στην Αθήνα

Ριζοσπάστες:Το '21 της Επτανήσου

Ριζοσπάστες:Το ’21 της Επτανήσου

Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 σε μια ξεχωριστή ποιητική βραδιά.

Ο εικαστικός, λογοτέχνης και θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει τις ποιητικές του συλλογές με τίτλο: «Εγκάρσια πτήση» και «Η ελεγεία των Εκβατάνων» (εκδ. Απόπειρα)

Για τα έργα του θα μιλήσει ο ιστορικός της τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο λογοτέχνης & μεταφραστής Alush Avduli.

Ποιήματα θα διαβάσει η νομικός & λογοτέχνις Χριστίνα Φλώρου.

Τρέχει στο χάσμα

που η γλώσσα τιθασεύει

μ’ αρχέγονη

σφοδρότητα και πάθος

το άφατο

και σκοτεινό της γνώσης.

Κ.Χ.Ε «Εγκάρσια πτήση»

Ώρα έναρξης: 7.30μμ.

Διεύθυνση: Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι

Είσοδος ελεύθερη

Ριζοσπάστες:Το ’21 της Επτανήσου!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΦΙΣΣΑ

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

Θέατρο Δίδελφυς.

Μια επίκαιρη Θεατρική Παράσταση που συνεχίζεται. Με πρωταγωνιστές, να παρελαύνουν επί σκηνής, τους Ξένους Τυράννους, τους Καταχθόνιους Συνεργάτες τους, τον Εξαθλιωμένο και Αγωνιζόμενο Λαό, και όλα αυτά, σε ευθύ παραλληλισμό με ότι συμβαίνει σήμερα γύρω μας!

Το παπόρο της θεατρικής παράστασης των Ριζοσπαστών εξακολουθεί να πηγαίνει το ταξίδι του που εξεκίνησε πέρισυ με τις πρώτες 2 παραστάσεις, στο Μαρκάτο του Ληξουρίου και στον Κέφαλο του Αργοστολίου.

Τελευταίος σταθμός μιας σειράς παραστάσεων που έχουν δώσει οι Ριζοσπάστες από τότε είναι η παράσταση του προτελευταίου Σαββάτου, στα πλαίσια της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Θέατρο του Δήμου Καισαριανής με πάνδημη συμμετοχή!

Στην παράσταση οι Ριζοσπάστες εξακολουθούν να πέφτουν και να σηκώνονται,

να αγωνίζονται εν τέλει για τα φυσικά και πανανθρώπινα δίκαια, που είναι φυτευμένα βαθειά στις καρδιές των ανθρώπων. Στο τέλος ένα νοερό παπόρο παίρνει τους Ήρωες και τους πάει για κρέμασμα, μόνο που αυτοί που τους κρεμάνε και εξακολουθούν να τους κρεμάνε, είναι από τα πριν αυτοί οι ίδιοι οι μόνοι και πραγματικοί νεκροί.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team