“Επιζωγραφικά αναθήματα” του Κ.Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι

Villa Ροδόπη

Villa Ροδόπη

Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ώρα 8.30 μμ, θα παρουσιάζεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι.Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η έκθεση ζωγραφικής και επιζωγραφισμένων αντικειμένων του Κώστα Ευαγγελάτου με τίλο ” Επιζωγραφικά αναθήματα”.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του, σύμβολα, γράμματα, ονόματα, γεωμετρικές σχέσεις και μορφές κυριαρχούν και πάλι, αλλά μετασχηματίζονται στο χώρο με αρχετυπικές φόρμες διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής υπόστασης πάνω σε ready made ξύλινες φόρμες και αντικείμενα, αναθηματικού χαρακτήρα. Τα επιζωγραφισμένα αυτά ιδιότυπα εικαστικά έργα δημιουργούν ένα πολυχρωματικό εννοιακό περιβάλλον. Οι εικαστικές δημιουργίες του σε ποικίλα φυσικά υλικά, εκτός από τον εσωτερικό εκθεσειακό χώρο κοσμούν και τον μεγάλο κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες των δέντρων και του αισθητικά διαμορφωμένου περιβάλλοντος.

VILLA RODOPI 2013

Ο ιστορικός τέχνης, καθηγητής Στέλιος Λυδάκης αναφέρει στο βιβλίο του ” Η νεοελληνική γλυπτική, Ιστορία-Τυπολογία, εκδ. Μέλισσα για τον καλλιτέχνη:”…ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος και περφόρμερ και γενικότερα εικαστικός καλλιτέχνης, ενδιαφέρεται για τις πρωτογενείς μορφές ή τα απλά αντικείμενα, φυσικά ή κατασκευασμένα, που όμως εμπλουτίζει με graffiti και χρώμα, προσδίδοντας τους ζωγραφική χροιά. Έτσι , συνδυάζει τα ready-made με την προσωπική παρεμβολή και εικαστική αξιοποίηση, δημιουργώντας έναν ενδιάμεσο τύπο, στο πλαίσιο των μοντέρνων εκφραστικών δυνατοτήτων.”

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, ΛΑΔΙ ΣΕ ΚΑΜΒΑ

Παράλληλα με την ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, θα παρουσιάζεται στον ισόγειο χώρο η έκθεση της μόνιμης συλλογής της Σύγχρονης Πινακοθήκης VILLA “ΡΟΔΟΠΗ’, με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, θα γίνει η ετήσια δεξίωση και τα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα-performance, με τίτλο ” Πανσέληνος στον κήπο “.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2013.

ART COSTAS EVANGELATOS

www.gisi.gr/evangelatos

—————————————

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ” RODOPI”

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00 – 22:00

τηλ : (0030) 26710 28501, 6944621286

email