H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κεφαλονιά – Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο και το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, συνδιοργανώνουν στην Κεφαλονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου από το 1982 στη Γαλλία και από το 1985 στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η αρχική ιδέα που γρήγορα αγκαλιάστηκε από αμέτρητους μουσικούς, ήταν να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Ο σκοπός είναι δηλαδή η προώθηση της ζωντανής μουσικής, η υποστήριξη νέων δημιουργών και η προβολή τόσο ανερχόμενων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση σε αυτές είναι πάντα ελεύθερη.

Ταυτόχρονα, οι πόλεις που συμμετέχουν ζωντανεύουν, αποκτούν παλμό και μαγική ατμόσφαιρα, και μετατρέπονται σε διαρκώς μεταβαλλόμενα μελωδικά ηχοτοπία.

Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2015 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας.

Φέτος, με την υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων απλών πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, 35 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα της Ελλάδας. Στην Κεφαλονιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζουμε την Κυριακή 21 Ιούνη με παράλληλες εκδηλώσεις στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.

Με την επιφύλαξη τυχόν αλλαγών της τελευταίας στιγμής, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα στις δύο πόλεις και σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί:

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Γενική ώρα έναρξης: 20:15
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

Κλασσικό Τμήμα, Ωδείο «Ρόκκος Βεργωτής» – Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Μοντέρνο Τμήμα, Ωδείο «Ρόκκος Βεργωτής» – Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Σύνολο πνευστών με πιάνο, Ωδείο «Ρόκκος Βεργωτής» – Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Sonus Replica (Blues, Indie/Alternative Rock)

Ρόκα Company (Rock, Alternative)

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εικαστικές δημιουργίες και δρώμενα των μαθητριών Χριστίνας & Μαρίας Μουρελάτου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

Μάκης Πολλάκης (Ελληνικό Rock)

Ευαγγελία Φραγκιά, Ματίνα Παπαγεωργίου (Παραδοσιακά Ελληνικά και Κάτω Ιταλίας)

Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς (Ο Έρωτας – Μουσικοθεατρικό απόσπασμα από τον Κατσούρμπο του Χορτάτση)

Drowning in Sand (Reggae, Rock, Blues, Alternative)

Golden Brown (Rock, Funk)

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορογραφίες του Art & Style Dance Studio και από την DJ Evi.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

Τσίκαινα Ensemble (Χορωδία – World Music)

Χαμηλών Τόνων (Hip Hop)

Singapore Strings – Full ensemble (Jazz, Funk, Soul)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ (ΛΗΞΟΥΡΙ)

Μουσικά δρώμενα του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της διοργάνωσης για την πολύτιμη βοήθειά τους: Al Forno Pizza, Ανδρέας Δεμπόνος – Πολιτικός Μηχανικός, Bee’s Knees The Bar, Botega Beer Temple, Γεωργία Φραγκιά – Εικαστικά, Daccapo Café Bar, Draught Grill & Beer House, Ηχοθέαμα, Ηχώ – Συστήματα ήχου, φωτισμού, εικόνας, Κυλικείο Γυμνασίου Κεραμειών, Le Pate Creperie Café, Libretto Café-Bar, Margo Clothes & Shoes, Μπύρα Άλφα, Rockομελάδικο, Ρουμελιώτης Γιώργος Οικοδομικές Εργασίες, Fiasco Bar, Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας Ionian Galaxy 90,8FM και Κεφαλονίτικα Νέα.

email