Κεφαλλονίτες, Κρητικοί και Μικρασιάτες έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση Θεσσαλονίκης !!

Σύλλογος των Κεφαλονιτών της Θεσσαλονίκης "Άγιος Γεράσιμος

Σύλλογος των Κεφαλονιτών της Θεσσαλονίκης “Άγιος Γεράσιμος

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά.

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, Ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

Ο Σύλλογος των Κεφαλονιτών της Θεσσαλονίκης “Άγιος Γεράσιμος” τιμώντας την σημερινή ημέρα παρέλασε,όπως κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη δίνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα για την σύσφιξη των δεσμών της Κεφαλονίτικης παροικίας με την Βόρεια Ελλάδα προβάλλοντας και το νησί μας μέσα από διάφορες εκδηλώσεις .

Τον Σύλλογο απαρτίζουν επιχειρηματίες της θεσσαλονίκης, επαγγελματίες ,με πάνω από διακόσια πενήντα μέλη.ο Σύλλογος παραμένει ζωντανός και δυναμικός συμμετέχει σε πολλές και διάφορες δραστηριότητες και ιδρύθηκε το 19Ι7.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Σμύρνης με τις όμορφες Σμυρνιές και τους Μικρασιάτες από το Σύλλογο των Μικρασιατών ,ενώ εντυπωσίασαν και η Κέρκυρα μαζί με την Κρήτη με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Σύλλογος των Κεφαλονιτών της Θεσσαλονίκης “Άγιος Γεράσιμος

Άρματα μάχης ,ειδικές δυνάμεις και χιλιάδες κόσμος κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη ,ενώ οι επιδείξεις από τα F16 πάνω από την παραλιακή της θεσσαλονίκης ήταν ακόμα ένα ηρωικό και συναρπαστικό θέαμα ακόμα μιας επετείου ,του Ιστορικού 1940.

Σύλλογος των Μικρασιατών

Από το Σύλλογο<< Άγιος Γεράσιμος >>στην θεσσαλονίκη ,

Χρόνια πολλά Κεφαλλονίτες σε όλες τις κοινότητες και τους συλλόγους, απανταχού στον κόσμο!

email