Κεφαλονιά: Την Κυριακή 27 Μαρτίου ο 6ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του πανέμορφου νησιού του Ιονίου, της Κεφαλονιάς, θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου – Όσοι επιθυμούν να τρέξουν προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή

Επί έξι συνεχόμενα χρόνια από τις 27 Μαρτίου του 2011 ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την γραφική Κεφαλονιά. Η ιδέα ξεκίνησε από μια παρέα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και το νησί τους, αλλά γρήγορα ο αγώνας αγκαλιάστηκε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους του νησιού.

Ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου είναι ένας αγώνας δέκα χιλιομέτρων για όλες τις ηλικίες με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Αργοστολίου (πλατεία Βαλλιάνου) στις 11 το πρωί την Κυριακή 27 Μαρτίου και σημείο τερματισμού την ίδια πλατεία. Στον αγώνα έχουν την δυνατότητα να τρέξουν και παιδιά υπό την επίβλεψη των γονιών τους, αλλά οι διοργανωτές έχουν προνοήσει και για την διοργάνωση αγώνων ειδικά για παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους.

Στον Βαλλιάνειο είναι καλοδεχούμενοι να τρέξουν αθλητές και όσοι το επιθυμούν χωρίς απαραίτητα να είναι δρομείς από κάθε μέρος της χώρας. Προς το παρόν έχουν εγγραφεί για να τρέξουν 300 άτομα, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και την Κυριακή λίγο πριν τον αγώνα οι εγγραφές θα συνεχίζονται.

Για πρώτη φορά φέτος παρών θα είναι και ο Άργος, μια τίγρης που είναι η μασκότ του αγώνα και πήρε το όνομά της από την πρωτεύουσα του νησιού, το όμορφο Αργοστόλι. Ο Άργος θα τρέξει δίπλα στους αθλητές, θα ποζάρει για φωτογραφίες με τους δρομείς και θα διασκεδάσει τα παιδιά που θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα στην πλατεία του Αργοστολίου.

Όσοι δεν έχουν επισκεφθεί την Κεφαλονιά είναι τώρα μια ευκαιρία για να το κάνουν και όσοι ήδη έχουν πάει στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου ξέρουν καλά πως την Κεφαλονιά δεν την βαριέσαι όσο πιο πολύ την γνωρίζεις!

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο 6970992915

email