4 ελληνικές ταινίες στην Νέα Υόρκη

 τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση

Στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου, υπάρχουν αφιερώματα στο Ρώσικο και Ισραηλινό κινηματογράφο.

Τέσσερις ελληνικές ταινίες -δύο μεγάλου και δύο μικρού μήκους- έχουν επιλεγεί και θα παρουσιαστούν στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης συνεχίζοντας τη λεγόμενη άνοιξη του Ελληνικού κινηματογράφου που ξεκίνησε με τη διεθνή επιτυχία του «Κυνόδοντα» του Γ. Λάνθιμου. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 10 και 11 Αυγούστου.

Πρόκειται για τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση για μια παρέα αγοριών που ένα βράδυ του Αυγούστου τριγυρνάνε στα Εξάρχεια κάνοντας σχέδια να μεταναστεύσουν από την Αθήνα της κρίσης στο Βερολίνο της ελπίδας και την ταινία «Σκλάβος» του Γιώργου Παπαβασιλείου -που κάνει στο φεστιβάλ την παγκόσμια πρεμιέρα της- κι ακολουθεί μια ιστορία γεμάτη ανατροπές για έναν αστυνόμο που διερευνά το θάνατο ενός επιχειρηματία.

Επίσης θα προβληθούν και οι δύο μικρού μήκους: Το “Off Season” του Ευγένιου Ιωάννου για έναν αστυνομικό που συνθλίβεται ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας νέας σχέσης και του ονείρου του να γίνει επαγγελματίας μπόντιμπίλντερ και το “Every Night I Am Falling Out Of Nowhere” του Μιχάλη Μονεμβασιώτη -ψυχολογικό θρίλερ για μια 18χρονη μαθήτρια που βγαίνοντας από το μικρόκοσμό της θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου, υπάρχουν αφιερώματα στο Ρώσικο και Ισραηλινό κινηματογράφο, Ντοκιμαντέρ καθώς και το New York Film Market που βοηθά κινηματογραφιστές απ’ όλο τον κόσμο να βρουν διανομή στους κινηματογράφους των Η.Π.Α. Φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Τουρκία που κέρδισε πέρυσι το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ με την ταινία “A Handful Of Sea” της Leyla Yilmaz.

Info: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2012 της Νέας Υόρκης. Από 9 έως 16 Αυγούστου.

email
Πηγή άρθρου: doctv.gr