Άλλάζουν το πιστοποιητικό θανάτου της Νάταλι Γουντ

Νάταλι Γουντ

Νάταλι Γουντ

Το γραφείο δικαστικού ερευνητή ζήτησε να αλλάξει το πιστοποιητικό θανάτου της Νάταλι Γουντ και από «τυχαίο πνιγμό» να γράφει «πνιγμό και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες».  

Σύμφωνα με το Associated Press, στο νέο κείμενο θα αναφέρεται ότι οι συνθήκες για το πώς η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε στο νερό, ανοιχτά της νήσου Καταλίνα τον Νοέμβριο του 1981, «δεν έχουν προσδιοριστεί ξεκάθαρα».

Πρόσφατα, ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανοίξει ξανά, μετά από νέα στοιχεία που είχαν βρεθεί.
Η αλλαγή στα στοιχεία του πιστοποιητικού θανάτου φαίνεται πως έλαβαν υπόψη αυτές τις νέες πληροφορίες. Αν και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αρνούνται να συζητήσουν γι’ αυτήν, ο επικεφαλής ντεντέκτιβ δήλωσε ότι ο όρος «απροσδιόριστοι» είναι πιο περιγραφικός.

Το 1981, σε διακοπές στο νησάκι Καταλίνα, η 43χρονη Νάταλι Γουντ πνίγηκε μερικά μέτρα μακριά από το γιοτ της, στο οποίο επέβαιναν ο ζηλιάρης σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο Κρίστοφερ Γουόκεν.

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου του 1981 το πάρτι είχε ανάψει για τα καλά στο γιοτ του ζεύγους Βάγκνερ που ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του νησιού Σάντα Καταλίνα, κοντά στο Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Κρίστοφερ Γουόκεν είπε πως η Γουντ θα έπρεπε να παίζει σε ταινίες, αντί να φροντίζει τα δύο μικρά παιδιά της.

Ο Βάγκνερ (που υπέθετε ότι η Γουντ ήταν συναισθηματικά άπιστη και ότι ήθελε τον Γουόκεν) έχασε την ψυχραιμία του και έσπασε ένα μπουκάλι κρασί πάνω στο τραπέζι. Η Νάταλι Γουντ, γνωστή από τις ταινίες Γουέστ Σάιντ Στόρικαι Επαναστάτης Χωρίς Αιτία, κατέβηκε στην καμπίνα.

Όταν ο Βάγκνερ κοίταξε από την πόρτα της καμπίνας, είδε τη σύζυγό του να φτιάχνει τα μαλλιά της για να κοιμηθεί. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή.

Ανέβηκαν με τον Γουόκεν στο κατάστρωμα για να ηρεμήσουν. Γύρω στα μεσάνυχτα επέστρεψε στην καμπίνα και ανακάλυψε πως η γυναίκα του έλειπε. Τότε συνειδητοποίησε πως η βάρκα του γιοτ έλειπε επίσης.

Στη βιογραφία του, ο Βάγκνερ αναφέρει ότι η Γουντ προσπάθησε πιθανώς να λύσει τη βάρκα για να φύγει από το γιοτ, αλλά στην προσπάθειά της έπεσε στο νερό. 

Μία γυναίκα που βρισκόταν σε παρακείμενο γιοτ δήλωσε ότι γύρω στα μεσάνυχτα άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει για βοήθεια. Οι φωνές κράτησαν περίπου 15 λεπτά και σε αυτές απάντησε μια φωνή που είπε: «Ηρέμησε. Θα έρθουμε να σε πιάσουμε». 
«Η φωνή ήταν χαλαρή. Δεν υπήρχε βιασύνη στις φωνές τους».

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η ηθοποιός, πρώην παιδί σταρ, είχε καταναλώσει επτά ή οκτώ ποτήρια κρασί, αλλά πιθανόν δεν ήταν μεθυσμένη. Είχε τότε αποφανθεί πως η Γουντ έπεσε στο νερό κατά λάθος και πνίγηκε, επειδή φορούσε βαριά ρούχα.

email
Πηγή άρθρου: Associated Press