Απονέμεται απόψε ο Χρυσός Φοίνικας

Φεστιβάλ των Καννών 2012

Φεστιβάλ των Καννών 2012

Πέφτει απόψε με την απονομή του Χρυσού Φοίνικα, η αυλαία για το 65ο Φεστιβάλ Καννών . Ανάμεσα στα φαβορί περιλαμβάνονται οι ταινίες «Αγάπη» (Amour) του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε, «Πέρα από τους λόφους» του Ρουμάνου Κρίστιαν Μουντζίου, «Μέσα στην ομίχλη» του Ρώσου Σεργκέι Λοζνίτσα και «Δεν είδες ακόμη τίποτα» του Γάλλου Αλέν Ρενέ.

Εχθές απονεμήθηκαν τα βραβεία κριτικών. Η ταινία «Μέσα στην ομίχλη» του Ρώσου σκηνοθέτη Σεργκέι Λοζνίτσα, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας του Διαγωνιστικού τμήματος από την Επιτροπή των κριτικών της FIPRESCI (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου).

Το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ομοσπονδίας Κριτικών για την καλύτερη ταινία στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 65ου Φεστιβάλ των Κανών απονεμήθηκε στην ταινία «Ζώα του Άγριου Νότου» του Μπεν Ζεϊτλιν, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας στα παράλληλα τμήματα του φεστιβάλ (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και Εβδομάδα της Κριτικής) κέρδισε η ταινία «Κρατήσου» του Ρασίντ Τζαϊντανί, προβλήθηκε στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».

Τέλος, η κριτική επιτροπή του τμήματος «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», με πρόεδρο τον Βραζιλιάνο σκηνοθέτη Κάρλος Ντιέγκες, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο “No” του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρίαν, ταινία που καταπιάνεται με το δημοψήφισμα που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Πινοσέτ, με τον Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ στο ρόλο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τον Πινοσέτ.

email
Πηγή άρθρου: newsbeast.gr