Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει…και ψηφιακά

Φινος Φίλμ

Φινος Φίλμ

Μία ψηφιακή βιβλιοθήκη ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό κινηματογράφο είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο από τη Φίνος Φιλμ. Η νέα ιστοσελίδα της θρυλικής εταιρείας ( www.finosfilm.com ) περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία για τις 187 ταινίες της, 3000 σπάνιες φωτογραφίες, καθώς και πάνω από 200 βιογραφίες σπουδαίων συντελεστών, που συνέβαλαν καθοριστικά στον πολιτισμό μας.

Οι πιο θερμοί υποστηρικτές της FF μπορούν να γίνουν μέλη για να βαθμολογούν τις ταινίες και να μαθαίνουν πρώτοι τα νέα της εταιρίας.

Το δύσκολο εγχείρημα της έρευνας, συλλογής και επεξεργασίας του σπάνιου αυτού υλικού ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια, με στόχο να προσφέρει στο κοινό έναν ψηφιακό τόπο που θα τιμά τόσο τον εμπνευστή και δημιουργό της Φίνος Φιλμ, Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και όλους τους καλλιτέχνες που αποτέλεσαν την «ψυχή» των ταινιών της εταιρείας.

Ας σημειωθεί ότι η Φίνος Φιλμ στις 25 Νοεμβρίου απέσυρε από το YouTube όλες τις ταινίες της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, για να δώσει έτσι τέλος σε μια «άτοπη, άσκοπη και χρονοβόρα κόντρα» με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων που προβάλλουν «εντελώς δυσανάλογες και υπέρογκες διεκδικήσεις».

email
Πηγή άρθρου: anexartiti.gr