Οι Προβλέψεις για τους Νικητές των Oscars

The 84th Annual Academy Awards

The 84th Annual Academy Awards.(Πηγή φώτο:marquee.blogs.cnn.com)

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη βραδιά των Oscar και στο Hollywood έχει πέσει… βουβαμάρα καθώς όλα δείχνουν ότι το «The Artist» θα είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, τουλάχιστον στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Ο σκηνοθέτης του, Michel Hazanavicious, δεν είναι όμως το ακλόνητο μεγάλο φαβορί που όλοι παρουσιάζουν.

Ο Martin Scorsese καραδοκεί, όπως και ο Terrence Malick που παρόλο που δεν θα παραστεί στην τελετή είναι πιθανό να κάνει την έκπληξη.

Θρίλερ αναμένεται στους Πρώτους Ρόλους. Ο Jean Dujardin φαίνεται να περνάει στο νήμα το επί 11 μήνες φαβορί George Clooney και η Viola Davis κονταροχτυπιέται στα ίσα με τη βασίλισσα του θεσμού Meryl Streep. Στους Δεύτερους Ρόλους τα πράγματα είναι πιο προβλέψιμα.

Η Octavia Spencer θα εμπλουτίσει τη συλλογή βραβείων της, εκτός και αν τα μέλη της Ακαδημίας προτιμήσουν να επιβραβεύσουν την “πολυγραφότατη” νεοφερμένη Jessica Chastain η οποία φέτος κέρδισε βραβεία όχι μόνο για το «The Help» αλλά και για τα «The Tree of Life» και «Take Shelter». Μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο το κύμα λατρείας για το «The Artist” να φέρει στο πόντιουμ και την Berenice Bejo.

Ο βετεράνος Christopher Plummer είχε το βραβείο στο τσεπάκι του μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που έφεραν αναπάντεχα στο προσκήνιο τον επίσης βετεράνο Max Von Sydow. Και για τους δύο είναι η δεύτερη τους υποψηφιότητα, αλλά μόνο ο Plummer θα έχει τη Δευτέρα ένα Oscar στο σαλόνι του.

Στις κατηγορίες σεναρίου είτε το «The Descendants» ή το «Moneyball» θα βραβευτεί ως Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο της χρονιάς, ενώ στο Πρωτότυπο, Σενάριο τα «The Artist» και «Midnight In Paris» έχουν ισάριθμους οπαδούς.

Προσωπικά θεωρώ ότι το Ιρανικό «Α Separation» μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει, όπως θα κερδίσει και στην κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στις τεχνικές κατηγορίες οι κύριοι διεκδικητές είναι το «The Artist» και το «Hugo». Το «The Artist» έχει το προβάδισμα στη Μουσική Επένδυση και τα Κοστούμια, ενώ το «Hugo» στα Σκηνικά και τον Ήχο. Τέλος όλα δείχνουν ότι το «The Tree of Life» πολύ δύσκολα θα χάσει το Oscar Φωτογραφίας.

Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στις βασικές κατηγορίες:

ΤΑΙΝΙΑ

Φαβορί: «The Artist»

Ακολουθεί: «Hugo»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Φαβορί: Martin Scorsese – «Hugo»

Ακολουθεί: Michel Hazanavicious – «The Artist»

Πιθανή έκπληξη: Terrence Malick – «The Tree of Life»

Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ

Φαβορί: Jean Dujardin – «The Artist»

Ακολουθεί: George Clooney – «The Descendants»

A ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ

Φαβορί: Meryl Streep – «The Iron Lady»

Ακολουθεί: Viola Davis – «The Help»

B ΑΝΔΡΙΚΟΣ

Φαβορί: Christopher Plummer – «Beginners»

Ακολουθεί: Max Von Sydow – «Extremely Loud and Incredibly Close»

Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ

Φαβορί: Octavia Spencer – «The Help»

Ακολουθεί: Jessica Chastain – «The Help»

Πιθανή έκπληξη: Berenice Bejo – «The Artist»

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Φαβορί: « The Artist»

Ακολουθεί: «Midnight In Paris»

Πιθανή έκπληξη: «A Separation»

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Φαβορί: «The Descendants»

Ακολουθεί: «Moneyball»

Πηγή άρθρου: cinemanews.gr