«Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στo Skype»

skype

skype

Μία μικρή ταινία για το νεότερο κύμα μετανάστευσης δημιούργησαν και δημοσίευσαν στο Youtube οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους, με τίτλο «μαμά μην κλαις θα τα λέμε στo Skype».

Παλιότερα μετανάστευαν οι δυνατοί στο σώμα για να δουλέψουν στα εργοστάσια, ενώ τώρα οι «δυνατοί» στο μυαλό, αναφέρουν.

Η ταινία είναι βασισμένη σε άρθρο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά, με τον ίδιο τίτλο και αναφέρει ότι το φαινόμενο της μετανάστευσης ήταν πάντα «οικείο» σε μία χώρα φτωχή, της οποίας οι κάτοικοι πάντα αναζητούσαν μία καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό.

Σήμερα, λόγω της κρίσης, το πιο ζωτικό κομμάτι της Ελλάδας, οι νέοι επιστήμονες αναγκάζονται πάλι να φύγουν για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

«Οι Έλληνες παίρνουν και πάλι το δρόμο της μετανάστευσης. (…) Πολλοί δεν αναγνωρίζουν πια τον τόπο που μεγάλωσαν. Αγωνία, θλίψη, και ανεργία. Έτσι πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν και να αναζητήσουν τη δική τους Ιθάκη, που θα τους επιτρέπει τουλάχιστον να ονειρεύονται. (…) Παρηγορούν τους δικούς τους “μην κλαις, βρε μαμά, θα τα λέμε στο Skype”», αναφέρουν τα παιδιά στην ταινία τους.

Η επίσημη προβολή της θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, όπου θα λάβει μέρος στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά.