Οι Νικητές των Βραβείων Ορφέας και οι Συντελεστές του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η Χριστίνα Λουκά παρουσιάζουν τα βραβέια Ορφέας. Φωτογραφία: Μαρία Μάρτιν

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η Χριστίνα Λουκά παρουσιάζουν τα βραβέια Ορφέας. Φωτογραφία: Μαρία Μάρτιν

Ως η καλύτερη τελετή λήξης του Ελληνικού Φεστιβάλ Kινηματογrάφου του Λος Άντζελες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βραδιά των βραβείων Ορφέας που διοργάνωσε η παραγωγός Δωροθέα Πασχαλίδου και παρουσίασαν οι Έλληνες ηθοποιοί Χρήστος Βασιλόπουλος και Χρύσα Λουκά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου την Κυρική 8 Ιουνίου.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν φέτος να αναθέσουν την βραδιά απονομής σε νέους ανθρώπους, “γιατί εμείς ξέρουμε να διοργανώνοθμε ενα καλό φεστιβάλ, αλλά από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε νέες ιδέες και νομίζω ότι φέτος πετύχαμε ένα όμορφο και προτότυπο αποτέλεσμα,” δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ Άρης Κατoπόδης.

Η βραδιά ξεκίνησε με το κόκκινο χαλί στο προάυλιο του Egyprian Theater του Χόλιγουντ και συνεχίστηκε με την προβολή της ταινία “Ο Εχθρός μου.” Ακολούθησε η απονομή των βραβείων σε πρότυπο Χρυσών Σφαιρών με αρκετό θεαμα αλλά και χιούμορ.

Δείτε την “παρέα” που διοργάνωσε την όμορφη βραδιά να μιλάει για τα βραβεία Ορφέας και το ελληνικό φεστιβάλ στις συνεντεύξεις μας από το κόκκινο χαλί:

“Ήθελα να δώσουμε στο κοινό να καταλάβει τις ελληνικές ρίζες του κινηματογράφου και μέσα από ένα ευχάριστο ταξίδι στο χρόνο να καταλήξουμε στο σήμερα,” τόνισε ο Γιώργος Καραμίχος που σκηνοθέτησε την παράσταση στην οποία συμμετείχαν και μαθητές του από την σχολή Stella Adler.

“Είμαι πολύ περήφανος και είναι ιδιάιτερα τιμητική η θέση που μου ανέθεσε φέτος το φεστιβάλ” είπε ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος που πλέον έχει γίνει γνωστός στο Αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό από τον τελευταίο του ρόλο στη σειρά Banshee της Cinemax.

Το κόκκινο χαλί περπάτησαν πολλοί Έλληνες και Ελληνοαμερικάνοι αστέρες του κινηματογράφου και των τεχνών ανάμεσα τους οι Tracy Spiridakos, Angelo Tsarpuchas, Billy Ζane, George Tsakiris, Costas Mandylor, Κωνσταντίνος Μουσούλης, Patricia Kara, Sofia Milos, Vassy, Ariana Savalas, και πολλοί άλλοι.

Στο όγδοο ετήσιο Ελληνικό φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκαν 29 ταινίες μεγάλου μήκους αλλά και πολλές πρωτοποριακές παραγωγές μηκρού μήκους όπως το Birthday Surprise. Το ένα τρίτο των ταινίων ήταν από γυναίκες σκηνοθέτες, αριθμός ρεκόρ για την ανδροκρατούμενη βιομηχανία του θεάματος.

Οι καλύτερες ταινίες ανταμείφθηκαν με τα βραβεία Ορφέας, το αγαλματάκι που τιμά τον καλύτερο ελληνικό, ή εμπνευσμένο από την Ελλάδα κινηματογράφο.

H λίστα των νικητών βραβείων Ορφέας για το 2014:

Ταινία μικρού μήκους: “Ρed Hulk” – Ασημίνα Προέδρου

Ντοκιμαντέρ: “Χαραγμένες ζωές” – Σπύρος Τέσκος

Ταινία Μεγάλου Μήκους: “Miss Aviolence” – Αλέξανδρος Αβρανάς

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Ορφέας: «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» – Ελίνα Ψύκου

Ειδική τιμητική αναφορά της κριτικής επιτροπής:”Travel Express” – Νατάσσα Ξύδη

Βραβείο Κοινού: “Χαραγμένες ζωές” – Σπύρος Τέσκος

Επίσης κατά την διάρκεια της απόνομής, δύο ειδικά βραβεία για την προσφορά τους στις τέχνες έλαβαν ο Anthony Katagas, παραγωγός του “12 Years a Slave” και ο Steve Nicolaides. Τα βραβεία απένειμε ο πρόεδρος της 20th Century Fox, Jim Gianopulos.

Στη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε, συντελεστές και κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους θέτοντας ακόμα μεγαλύτερους στόχους για την επόμενη χρονιά. Κάποιοι από τους χορηγούς του φεστιβάλ ήταν η μεγαλύτερη εταιρία οικολογικών απορρυπαντικών παγκοσμίως Earth Friendly Products, η εταιρέια ακινήτων G.P. Kolovos & Associates, και η Pabst Brewing Company.

email
Πηγή άρθρου: greekreporter.com