Με Λοίζο και Θεοδωράκη το Δεκέμβριο στον Αστραίο

Αστραίος

Αστραίος

Ο Αστραίος σας προσκαλεί στο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τίτλο «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ» (απ’ τους στίχους του Μανώλη Ρασούλη), στον φιλόξενο χώρο του, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου. Τραγουδάει ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου και ο Διονύσης Φραγκόπουλος.

Οι τρεις καλλιτέχνες με τις ιδιαίτερες ερμηνείες, σ’ ένα συνεχή διάλογο δυναμισμού κι ευαισθησίας θα μας θυμίσουν τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία του Μάνου Λοΐζου. Θα ακουστεί ο Λοΐζος του Ρασούλη και του Χικμέτ, του Φώντα Λάδη και του Γιάννη Νεγρεπόντη, ο Λοΐζος των κοινωνικών αγώνων και του έρωτα, ο Λοΐζος της παντοτινής μας νιότης. Μελωδίες αγαπημένες, στίχοι επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε…

ΑΣΤΡΑΙΟΣ-ΛΟΪΖΟΣ

Ο Αστραίος σας προσκαλεί στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Συνοδοιπόροι στο μουσικό ταξίδι, τρεις αξιόλογοι ερμηνευτές που υπηρετούν για πολλά χρόνια το ποιοτικό τραγούδι, ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου και ο Διονύσης Φραγκόπουλος.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από το Άξιον εστί, τη Ρωμιοσύνη, τον Επιτάφιο, τα Λιανοτράγουδα, την Πολιτεία, τα Τραγούδια της Εξορίας, τα Λυρικά, τα Λαϊκά, τους Λιποτάκτες, το Ραντάρ, του Νεκρού Αδερφού σε ποίηση και στίχους Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη, Λειβαδίτη, Βάρναλη,  Αναγνωστάκη, Χριστοδούλου, Τριπολίτη, Ελευθερίου, Γ. Θεοδωράκη. Έναρξη στις 22:30.

ΑΣΤΡΑΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ-2671069152

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team