Με μεγάλη επιτυχία βιωματικό διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο «Trash Art»

«Trash Art»

«Trash Art»

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο κτίριο του Ιδρύματος  Φωκά-Κοσμετάτου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία βιωματικό διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο «Trash Art».

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Φωκά –Κοσμετάτου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας  και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης.

Η εισηγήτρια κ. Γιούλα Κουτσουμπού, Τεχνολόγος-Γεωπόνος,  ενέπνευσε και ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς παρουσιάζοντας κατασκευές  όπως παιχνίδια, μουσικά όργανα, κασετίνες  κ.α  με την χρήση υλικών που συνηθίζουμε να πετάμε στο καλάθι των αχρήστων.  Μέσα από μία οικολογική σκοπιά – πάντα με στόχο την δημιουργική διεύρυνση των γνώσεων αλλά και την καλλιέργεια της κρίσης – μύησε τους συμμετέχοντες στην τέχνη της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Ευχαριστούμε  θερμά τους δασκάλους και καθηγητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο   καθώς και τους Υπευθύνους των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γεράσιμο Γαλανό και κ. Ευαγγελία Σκιαδαρέση αντίστοιχα, για τον έμπρακτο ενθουσιασμό και την υποστήριξή τους.

Εκ της γραμματείας του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

email