«Μένουμε Ελλάδα»: Tα περίφημα άλογα του Αίνου και το νέο εγχείρημα του Γιώργου Ποταμιάνου

«Μένουμε Ελλάδα»

«Μένουμε Ελλάδα»

Στην εκπομπή  «Μένουμε Ελλάδα» της Νεριτ, τα περίφημα άλογα του Αίνου και το νέο εγχείρημα του Γιώργου Ποταμιάνου να διασχίσει την Ελληνική ακτογραμμή με θαλάσσιο καγιάκ!

Αφορμή: Η δίψα του για νέες περιπέτειες και…

Σκοπός: Η διάθεση των εσόδων για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας της Κεφαλονιάς!!!

Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής μας ταξιδεύουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από ρεπορτάζ για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους. Σε μια απ τις συναρπαστικές αυτές ιστορίες, με φόντο μοναδικές εικόνες της ελληνικής φύσης, συμμετείχε και η εγκεκριμένη απ τον ΕΟΤ εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού, του Γιώργου Ποταμιάνου «Outdoor Kefalonia».

Η συμμετοχή της «Outdoor Kefalonia» (που ασχολείται με δραστηριότητες όπως θαλάσσιο καγιάκ/sea kayak, τζιπ σαφάρι/jeep safari κ.ά.) με την ομάδα του, αφορά την 83η και 84η εκπομπή των γυρισμάτων της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμο Τιμοθεάτο!

Στην 83η εκπομπή, στον όμορφο Εθνικό Δρυμό μας, δόθηκαν πληροφορίες απ τα μέλη της ομάδας (Γιώργος Ποταμιάνος, Λευτέρης Μαρκαντωνάτος, Αναστασία Κανάκη), για την πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα του Αίνου! Συναντήσαμε τα άγρια άλογα του Αίνου μας, για τα οποία μας έδωσε πληροφορίες ο Γιώργος. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έλατα, τα βότανα και φυτά του Αίνου, καθώς και για την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής!

Στην 84η εκπομπή, ο Γιώργος Ποταμιάνος, που ταξίδεψε στο παρελθόν μόνος του με θαλάσσιο καγιάκ απ την Κεφαλονιά έως τη Βενετία, κάνοντάς όλο το νησί περήφανο, μας αποκαλύπτει το νέο του στόχο, που είναι να διασχίσει την Ελληνική ακτογραμμή τον ερχόμενο Μάρτιο!

Επέλεξε τον συγκεκριμένο μήνα, γιατί η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται να αγγίξει τους 2 μήνες κι επομένως όσο περνούν οι μέρες, ο καιρός θα γίνεται σύμμαχός του, αφού μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Γιώργος είναι η εξής: με αφετηρία την Κεφαλονιά, θα διασχίσει με το θαλάσσιο καγιάκ του μόνος όλα τα Ιόνια νησιά, περνώντας απ τους Οθωνούς, κατεβαίνοντας Κρήτη, στη συνέχεια Ρόδο, Μ. Ασία, έχοντας ως τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη!

Τα έσοδα απ το εγχείρημα αυτό θα διατεθούν για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας της Κεφαλονιάς! Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί ένα σύστημα με το οποίο, κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος-συμβάντος, το ασθενοφόρο που θα βρίσκεται στον τόπο του ατυχήματος, θα έχει τη δυνατότητα άμεσα να στέλνει πληροφορίες και δεδομένα, (όπως π.χ. οι σφυγμοί του ασθενούς), στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, με σκοπό την αξιολόγηση της κρισιμότητας της κατάστασης, την άμεση προετοιμασία μηχανημάτων και προσωπικού, αλλά και τον άμεσο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του συμβάντος!

Επίσης, σκοπός είναι και ο εξοπλισμός  των ίδιων των ασθενοφόρων με τα κατάλληλα μέσα και το κατάλληλο προσωπικό που να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το συμβάν και καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Εάν το χρηματικό ποσό είναι μεγαλύτερο απ το αναμενόμενο, στα σχέδια είναι να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στα νοσοκομεία Σάμης και Ληξουρίου!

Το εγχείρημα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με συλλόγους, που θα αναλάβουν καθ όλη τη διάρκειά του, να συγκεντρώσουν τα χρήματα από ντόπιους και χορηγούς του νησιού μας, οι οποίοι θα θελήσουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια.

Ο χειρισμός και η διάθεση των εσόδων θα γίνει, εφόσον προηγουμένως προηγηθεί συζήτηση με τις κλινικές και τους γιατρούς, ώστε να γίνει σωστή ενημέρωση και για άλλες ανάγκες του συστήματος υγείας που πιθανόν θα μπορέσουν να καλυφθούν! Δεν θα δοθεί χρηματικό ποσό προς διαχείρισή του απ το νοσοκομείο, αλλά αγορά όσων θα κριθούν άκρως απαραίτητο να αγοραστούν!

Ο Γιώργος και η «Outdoor Kefalonia» ευχαριστούν τους πρώτους χορηγούς, που είναι o Σύλλογος «Φιλία» και ο δημιουργός του, κ. Νίκος Μεσσάρης, καθώς και η κ. Μιλένα Μεσσάρη, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Mario Pericolini, πρόεδρο του Ιταλικού ταξιδιωτικού συλλόγου «cefalonia forever» που έδειξε μεγάλη προθυμία να στηρίξει αυτό το νέο εγχείρημα του Γιώργου Ποταμιάνου!

Στα δύο επεισόδια που ακολουθούν, στην εικόνα υπεύθυνος είναι ο Δημοσθένης Ιωάννου, στον ήχο, ο Κωνσταντίνος Καπλάνης και στο ρεπορτάζ ο Βασίλης Λεβέντης! Τους ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία!  

Ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να δείτε μέσω web tv τις δύο αυτές εκπομπές αντίστοιχα:

Απ το 10:10 κι έπειτα: http://webtv.ert.gr/katigories/psixagogia/11ion2015-menoume-ellada/

Απ το 1:38 κι έπειτα: http://webtv.ert.gr/katigories/psixagogia/12ion2015-menoume-ellada/

Στα κείμενα, η Υπεύθ. Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνιας της εταιρείας, Αναστασία Κανάκη

email