Μια διαφορετική νύχτα στα (Α)Ιόνια νησιά μας…

Έναστρος ουρανός

Έναστρος ουρανός

Μία μοναδική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν χθες οι κάτοικοι των νησιών Λευκάδας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης και Μεγανησίου. Επωφελούμενοι κυρίως οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών αυτών των νησιών που είχαν ίσως μια από τις σπάνιες ευκαιρίες, αν όχι τη μοναδική, ν΄ απολαύσουν τον ξάστερο ουρανό του Ιονίου με το σύνολο των αστεριών που τον στολίζουν, εξαιτίας  μιας τρίωρης  γενικευμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, περίπου τα 2/3 των αστεριών που είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, είναι αθέατα, λόγω της φωτορύπανσης που προκαλείται στην ατμόσφαιρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Όσοι λοιπόν κάτοικοι κατάφεραν να νικήσουν την τρομολαγνεία τους κι αντί να περιμένουν κολλημένοι στο τηλεκοντρόλ πότε θα επιστρέψει η «τρομοκρατία» και ο πανικός, που διασπείρουν τα κανάλια της τηλεόρασης, όσοι «ξεκόλλησαν» το ακουστικό του τηλεφώνου από το αυτί τους αναζητώντας λόγους για την πρόσκαιρη «τιμωρία» που τους αφήνει εκτός «πολιτισμού», όσοι έσπασαν για λίγο τις αλυσίδες τους και σύρθηκαν εκτός των «σπηλαίων του Πλάτωνα», όσοι σήκωσαν τα μάτια στον ουρανό, όσοι συνειδητοποίησαν τη μοναδική τελειότητα σ’ αυτό που βλέπουν, όσοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να φωνάξουν κι άλλους δίπλα τους να μοιραστούν το μοναδικό θέαμα, αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, μια που είχαν την ευκαιρία να δουν τον ουρανό στα «γιορτινά» του!

Αν κι εσείς είσαστε από αυτούς τους τυχερούς, σήμερα αισθάνεστε πιο πλούσιοι. Αν πάλι είσαστε από εκείνους που ούτε καν σας πέρασε απ’ το μυαλό η ιδέα, αναρωτηθείτε τι σας ανάγκασε να μην το σκεφτείτε. Άλλωστε μην στενοχωριέστε, Καλοκαιράκι έρχεται, χρήματα δεν υπάρχουν, επιστροφή στις παραλίες με κρασάκι, κιθαρίτσα και παρεούλα και το 1/3 από τ’ αστέρια είναι μάλλον ικανός αριθμός εάν πράγματι κανείς θέλει να ξυπνήσει…

email
Πηγή άρθρου: meganisinews.gr/