Η συνεργασία έκπληξη του Louis Vuitton

Louis Vuitton logo

Louis Vuitton logo.Φωτογραφία : mobiles5.com

Μία συλλογή-έκπληξη από τον avant garde Ιάπωνα καλλιτέχνη, Yayoi Kusama.

O 83χρονος εικαστικός και συγγραφέας, Yayoi Kusama, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Marc Jacobs -καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου μόδας Louis Vuitton- το 2006, στο studio του στο Τόκιο.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι παγκόσμια -άλλωστε το brand έχει φίλους σε όλα τα σημεία της υφηλίου- και πιστεύω πως, όπως έχει συμβεί και με παλαιότερες συνεργασίες του οίκου, τώρα είναι μία ευκαιρία να γνωρίσει ένα ευρύτερο κοινό τη δουλειά του Kusama.», δήλωσε ο Jacobs.

Kάτι παρόμοιο είχε κάνει ο Louis Vuitton και το 200, όταν είχε συνεργαστεί με τον Steven Sprouse, τον καλλιτέχνη που έκανε τα διάσημα graffiti σχέδια του, πάνω στις it-bags. Ο Kusama – ο οποίος ζει εθελοντικά σε ψυχιατρική κλινική από το 2006, θα δημιουργήσει μία συλλογή από φούστες, tops, leggings και τσάντες, η οποία θα λανσαριστεί αρχικά στις 10 Ιουλίου και θα βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα του brand από τον Οκτώβριο.
O Yayoi φημίζεται για τα ψυχεδελικά του χρώματα και την pop art αισθητική του, οπότε περιμένουμε να δούμε κάτι ανάλογο πάνω στις αγαπημένες μας τσάντες.

email
Πηγή άρθρου: madamefigaro.gr